CULTURA 5 octombrie 2020

O artistă covăsneancă, premiată la un concurs de teatru din Cluj-Napoca

de Covasna Media | 4555 vizualizări

Aceasta a primit „Premiul Special al Juriului”

Adolescenta Ioana Dajbog, în vârstă de 17 ani, a surprins plăcut juriul concursului făcut „de elevi pentru elevi”, după cum se precizează pe pagina de Facebook a evenimentului. Tânăra s-a prezentat pe scena concursului „Histrioniada Liceenilor” cu o creație proprie, un monolog intitulat „cu drag, ioana”. Concursul s-a desfășurat în perioada 22-25 septembrie a.c., iar din juriu au făcut parte Dragoș Lupău, Carina Bunea și Robert Kocsis.

Ioana Dajbog ne-a mărturisit că de mică scrie texte, tocmai în speranța că va avea ocazia într-o zi să le și prezinte în fața unui public.

„De mică tot scriu texte, cu gândul că vor fi jucate într-o zi. Astfel, anul acesta, am simțit că e momentul să ies în fața publicului, și am decis să o fac în cadrul Histrioniadei liceenilor. M-am prezentat în fața juriului cu un „One Man Show” (monolog) numit „cu drag, ioana”, scris și regizat de mine, din experiențe personale, realizat cu ajutorul mai multor persoane dragi. În piesă vorbesc despre greutățile prin care trece fiecare adolescent și traumele prin care mulți dintre noi trecem”, a spus, pentru Observatorul de Covasna, adolescenta.

Chiar dacă majoritatea artiștilor la început de carieră au emoții pe scenă din cauza faptului că sunt în fața unui public numeros, Ioana Dajbog spune că nu acest aspect a neliniștit-o, ci mai degrabă textul momentului ei, deoarece a fost o creație proprie.

„Nu pot să descriu sentimentul de pe scenă. Chiar dacă am fost foarte calmă, fiind obișnuită să vorbesc în fața unui public numeros, am avut emoții legate de text. Eram curioasă de cum o să primească publicul informația, dacă o să empatizeze cu trăirile și sentimentele pe care le descriu în monolog. Mă simțeam ca acasă pe scenă. Mă simțeam confortabil, chiar dacă vremea nu a fost în favoarea noastră, festivalul fiind ținut în aer liber, ploaia și vântul au fost o adevărată provocare”, ne-a explicat tânăra.

„Mi-am zis că nu pentru premiu merg”

Covăsneana spune că nu premiul a fost țelul ei principal, dar în același timp s-a bucurat atunci când a aflat că a primit „Premiul Special al Juriului”.

„M-am bucurat, însă de la început mi-am zis că nu pentru premiu merg, ci pentru experiență. Sunt totuși mândră de mine că am obținut „Premiul Special al Juriului”. Simt că toată munca depusă nu a fost degeaba. S-au meritat toate nopțile nedormite pentru perfecționarea momentului”, a spus Ioana Dajbog, care a mai transmis că își dorește să participe și în viitor la astfel de concursuri, căci e „o experiență minunată pe care fiecare tânăr pasionat de teatru ar trebui măcar odată în viață să o simtă”.

Ioana Dajbog a fost în trecut președinte al Consiliului Județean al Elevilor Covasna, iar acum este singurul ambasador Girl Up România din județul nostru.

Sursa foto: Facebook – Histrioniada Liceenilor

David Leonard Bularca

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.