CULTURA 25 iulie 2019

Nouă pictori, participanţi la rezidenţa artistică „Predeluţ”, îşi expun lucrările la Centrul de Cultură Arcuş

de Agerpres | 1339 vizualizări

Nouă pictori din Bucureşti care au participat luna aceasta la cea de-a patra ediţie a proiectului de rezidenţă artistică „Predeluţ”, desfăşurată timp de zece zile la Brădet - Întorsura Buzăului, îşi expun lucrările la Centrul de Cultură Arcuş din municipiul Sfântu Gheorghe.

În cadrul expoziţiei, care este deschisă publicului timp de două săptămâni, pot fi văzute aproape 30 de picturi în ulei, majoritatea peisaje şi natură statică, semnate de artiştii Dorin Coltofeanu, Teodora Coltofean, Cela Neamţu, Costin Neamţu, Florentin Vesa, Mariana Gavrilă Vesa, Corneliu Ionescu, Diana Cepleanu şi Claudius Pepine.

Iniţiatorul proiectului, Petre Străchinaru, a declarat că „Predeluţ” se doreşte a fi nu neapărat un spaţiu de creaţie, ci o „oază de relaxare pentru artiştii consacraţi, care merită o recompensă pentru contribuţia lor la cultura naţională”.

„În organizarea reuniunilor artistice de la Predeluţ-Brădet-Întorsura Buzăului am optat pentru denumirea de Stagii de rezidenţe pentru creatorii de artă plastică. (...) Aici, la Predeluţ, s-a dorit şi se aspiră spre crearea unui spaţiu de reflecţie comună cu privire la creaţia artistică şi la devenirea ei, dar şi a unei oaze de binemeritat şi elevat spaţiu de relaxare pentru artiştii consacraţi, care merită o recompensă pentru contribuţia lor la cultura naţională. Dacă nu o face statul român, şi-o asumă din ce în ce mai multe iniţiative particulare, cărora ne alăturăm şi noi”, a spus Petre Străchinaru.

La primele trei rezidenţe artistice de la Brădet, organizate în anii anteriori, au participat pictorii Mihai Sârbulescu, Horia Paştină, Ileana Victoria Dragomirescu, May Oana Isar, Virgiliu Parghel, Vasile Tolan, Alexandrina Siminic, Paula Gina Baranovschi, Veronica şi Traian Oancea, Teodor Vişan, Grigore Carata, Silvia Tiperciuc, Ioana Palamar, Irina Voicu, precum şi Ilie Leu şi Vasile Ostahi din Republica Moldova.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.