CULTURA 17 mai 2018

Noaptea Muzeelor la Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni

de Covasna Media | 887 vizualizări

Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni vă invită să vizitaţi, în data de 19 mai 2018, expoziţiile, care îmbină armonios caracteristicile noilor tehnologii cu informaţia ştiinţifică rezultată în urma cercetărilor din diverse domenii.

În anul 2018 găzduim pentru a 11-a oară în oraşul Sfântu Gheorghe „Noaptea Muzeelor”, prin oferirea de acces gratuit publicului la toate expoziţiile.

Program de vizitare gratuită a expoziţiilor MNCR:

  • Expoziţia „Aşezarea preistorică Păuleni Ciuc Dâmbul Cetăţii”, de la sediul central din str. Gábor Áron, nr. 16, Sf. Gheorghe, jud. Covasna 18:00 – 23:30.
  • Expoziţie tactilă „Atinge istoria - Aşezarea preistorică Păuleni Ciuc Dâmbul Cetăţii”, de la sediul central din str. Gábor Áron, nr. 16, Sf. Gheorghe, jud. Covasna.

Pentru a treia oară organizăm Noaptea Muzeelor la Muzeul Oltului şi Mureşului Superior din Miercurea-Ciuc, jud. Harghita. Astfel vă invităm să vizitaţi expoziţiile „Interior tradiţional” (Interiorul reconstituie o odaie tradițională în care sunt expuse piese de mobilier – pat, blidar, ladă de zestre, unelte folosite în industria casnică textilă – caier de lână, fus,  roată de  tors, război de țesut, costume populare din zona etnografică Harghita, textile cu rol funcțional și decorativ, vase ceramice pictate etc.) şi  expoziția temporară „ZBOR (Ziduri, Bastion, Oraşe, Ruine). Mai aproape de cetățile dacice din estul Transilvaniei”, precum și proiecții de filme documentare, între orele 18-21,00.

Pentru cei mici, dar nu numai, am pregătit jocuri interactive, dar şi ateliere creative, pornind de la tematica expoziţiilor. Ne vom juca, dar vom învăţa lucruri noi şi interesante.

Ateliere creative pentru copii şi adulţi: 18,00 – 22:00. Atelier de scriere cu pana, atelier de confecționat păpuși pe linguri de lemn.

Preț ateliere: între 3-5 lei/ persoană/ activitate.

Proiecţie de filme documentare la sediul central al MNCR: între orele 20:00 - 22:00, în funcție de condițiile meteorologice, aceste proiecții fiind programate a se realiza în curtea muzeului.

Pentru detalii despre programul nostru vă rugăm vizitaţi pagina de internet www.mncr.ro sau pagina de Facebook.

Dacă nu sunteţi în apropierea noastră vă recomandăm să vizitaţi alte muzee din ţară care sărbătoresc  Noaptea Muzeelor la acest sfârşit de săptămână, şi care vă aşteaptă cu o ofertă culturală variată. Pentru a afla ce vă oferă puteţi accesa link-ul de mai jos: http://www.noapteamuzeelor.ro

Cristina Ioana Felea-Baubec, Muzeograf PR

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.