CULTURA 13 mai 2013

Noaptea Muzeelor la Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni

de Covasna Media | 729 vizualizări

Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi aflat deja la a noua ediţie. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). Noaptea muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc întotdeauna pe 18 mai. Prin urmare, asistăm la o dublă sărbătoare pe 18 mai 2013: Ziua Internațională a Muzeelor și Noaptea Europeană a Muzeelor.

Aproximativ 3.000 de muzee din Europa sărbătoresc anual evenimentul. Mai multe detalii despre Noaptea Europeană a Muzeelor la adresa www.nuitdesmusees.culture.fr

Un număr mare de muzee din toată ţara sărbătoresc în anul 2013 Noaptea Muzeelor, propunând publicului expoziţii diversificate, spectacole, proiecţii şi evenimente speciale.

Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni din Sfântu Gheorghe vă invită să vizitaţi, în data de 18 mai, expoziţiile care îmbină armonios caracteristicile noilor tehnologii cu informaţia ştiinţifică rezultată în urma cercetărilor din diverse domenii.

Pentru a 6-a oară în oraşul Sfântu Gheorghe găzduim Noaptea Muzeelor.

• Program de vizitare gratuită a expoziţiilor MNCR:

Expoziţia Aşezarea preistorică Păuleni Ciuc Dâmbul Cetăţii 10:00 – 24:00

Expoziţia de bază de la Prima Şcoală Românească, 10:00 – 17:00; 17:00 – 24:00, vizite la cerere, pe bază de programare

Casa Memorială Romulus Cioflec din Araci, 09:00 – 17:00; 17:00 – 24:00, vizite la cerere, pe bază de programare

• Ateliere creative în aer liber, pentru copii şi tineri: sediul central al MNCR, 10:00 – 17:00, pentru grupuri de maxim 15 persoane, pe bază de programare .

• Campionat de Molkky, joc tradiţional finlandez în aer liber, pentru tineri şi adulţi:  Sediul central al MNCR, 18:00 – 21:00, pe bază de înscriere.

Pentru detalii despre invitaţii noştri şi alte informaţii vizitaţi pagina de internet www.mncr.ro sau pagina de Facebook a muzeului.

Dacă nu sunteţi în apropierea noastră, vă recomandăm să vizitaţi alte muzee din ţară care sărbătoresc Noaptea Muzeelor la acest sfârşit de săptămână, şi care vă aşteaptă cu o ofertă culturală variată. Pentru a afla ce vă oferă puteţi accesa site-ul www.noapteamuzeelor.ro

Andrea Chiricescu, Şef-secţie

Cristina Felea, Muzeograf PR

afis noaptea muzeelor 2013

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.