CULTURA 18 octombrie 2018

Muzică clasică pentru copii la Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 643 vizualizări

A început Stagiul de Concerte 2018/2019, eveniment care se bucură de o mare popularitate. Primul concert din cadrul seriei de concerte destinate copiilor a avut loc pe data de 17 octombrie, fiind susținut în cadrul Teatrului Tamási Áron, ocazie cu care, Bon Bon Matine, Orchestra de Cameră Georgius și Ciuc au adus în fața publicului povestea simfonică „A kis tigris” (Micul Tigru).

Următorul eveniment va avea loc pe data de 23 noiembrie, când copiii vor avea ocazia să vadă jocul de basm „Sărmanul din curtea regelui Mátyás“, un spectacol comun al Ansamblului de muzică veche Codex și al Ansamblului de dans popular Cygnini din Tălișoara.

Cel de-al treilea concert va fi susținut pe data de 25 ianuarie, când Orchestra de Cameră Georgius și Ciuc vor interpreta coloane sonore.

Pe data de 23 februarie, în cadrul unui spectacol comun al Ansamblului de muzică veche Codex și invitații săi, se vor sublinia asociațiile dintre cultura populară și cultura Renașterii.

Stagiunea de concerte 2018/2019 se va sfârși în martie cu „Carnavalul Animalelor“, un concert comun al Orchestrei de Cameră Georgius și Ciuc.

Scopul programului, care se adresează unui număr de circa 600-800 de copii, este de a atrage interesul generației tinere față de muzica clasică, de a educa viitorul public al muzicii clasice. Concertele sunt susținute în Sala Mare a Teatrului Tamási Áron, unde copiii mici sunt așteptați dimineața, începând de la ora 10:00, iar de la ora 12:00 sunt bine-veniți elevii din clasele 5-8. Inițiativa seriei de concerte îi aparține lui Dr. Filip Ignác, pedagog muzical. Pentru realizarea concertelor lecții destinate copiilor și concertelor simfonice destinate adulților, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a contribuit cu 100 000 lei.

Biletele pentru concertele lecții pot fi achiziționate de la Casa de Bilete Municipală, la prețul de 6 lei. 

Organizatori:  Casa de Cultură Kónya Ádám, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.