CULTURA 2 august 2017

Multiculturalitatea, tema ediției a 15-a a Zilelor Comandăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 2660 vizualizări

Autoritățile locale pregătesc un program complex, româno-maghiar

Ediția a 15-a a Zilelor comunei Comandău va avea loc în acest sfârșit de săptămână, în 5 și 6 august. Deschiderea evenimentului va avea loc sâmbătă, de la ora 12:00, iar activitățile vor fi organizate, la fel ca în fiecare an, în zona școlii generale din comună.

În acest an, autoritățile locale s-au axat pe un program special care să fie pe placul tuturor locuitorilor din comuna Comandău, indiferent de etnie, în condițiile în care aici trăiesc peste 1.000 de cetățeni de etnie maghiară, iar 40 de etnie română.

„Ca de obicei, ne străduim să facem tot posibilul ca oamenii de toate vârstele să se simtă bine. Anul acesta o să fie puțin mai special față de anii precedenți. O să avem formații de muzică ușoară și populară atât maghiare, cât și românești. O să fie ceva mai frumos față de anii trecuți. Știu că o să avem și vreme frumoasă și deja succesul e garantat”, a declarat pentru „Observatorul de Covasna” primarul comunei Comandău, Kocsis Béla.

Conform programului, sâmbătă, după deschiderea evenimentului, va începe un concurs de tăiat lemne, urmând ca mai apoi pe scenă să urce Grupul de dansuri populare al copiilor de la școala din Comandău. Printre artiștii români care vor urca pe scenă se numără Elena Istrate și Florile Zagonului.

În rândul evenimentelor speciale care vor avea loc la Comandău în acest sfârșit de săptămână se numără întâlnirea feroviarilor, concursul de băut bere, plimbarea cu locomotiva cu aburi, adusă tocmai din Hunedoara, dar și o mulțime de concerte. Capul de afiș este formația Sós Fecó és Hencsi din Ungaria.

„Cu drag vă aștept pe toți comăndăienii la această întâlnire. De asemenea, și pe cei care au plecat între timp și s-au mutat în altă parte, să vină cu drag acasă să celebrăm împreună ziua comunei, care este despre noi și pentru noi”, a mai transmis primarul comunei Comandău.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.