CULTURA 17 octombrie 2018

Modă stradală și muzică underground la Szimpla

de Covasna Media | 708 vizualizări

Un număr de 6 DJ locali vor mixa în cadrul evenimentului Blackmesh PoP-iN-Tour

Iubitorii de muzică și modă stradală au ocazia să participe la Pub-ul Szimpla la un eveniment care le îmbină pe ambele. Organizatorii Blackmesh PoP-iN-Tour vor expune timp de 3 zile articole vestimentare ale mai multor brand-uri românești, iar diferiți DJ autohtoni vor încinge  atmosfera petrecerii „underground”. Evenimentul începe joi, 17 octombrie la ora 16.

Creatorii conceptului Blackmesh au pornit într-un tur prin 4 orașe transilvănene cu scopul de a promova și de a încuraja brandurile și artiștii locali, dar și pentru a-și face noi prieteni și conexiuni.

Blackmesh și-a început călătoria alături de câteva branduri locale și a găzduit mulți DJ în cadrul sesiunilor de live streaming. Levitation, Lohn Jennon, Kvark, dar și alți DJ locali vor fi prezenți la eveniment. Unul dintre ei, DJ Kvark, ne-a vorbit despre importanța inițiativei întreprinse de organizatori.  

 „Conceptul Blackmesh e o inițiativa foarte importantă, care suportă și fortifică cultura underground locală. E un colectiv de tot felul de artiști talentați și mai ales (dar nu numai) locali, și cred că orice suport e foarte important pentru o astfel de inițiativă din partea oamenilor, de aceea cred ca e important să vină lumea la aceste evenimente”, ne-a spus unul dintre artiștii locali, Szilveszter Dobricza, cunoscut ca DJ Kvark.

Anul acesta brandul Blackmesh a colaborat cu festivalul de muzică Electric Castle, fiind mai mult decât doar îmbrăcăminte. Acesta înglobează 12 branduri din România și a creat propria comunitate de entuziaști creativi în jurul său care este în continuă căutare de oameni talentați.

 „Vrem să arătăm lumii brandurile locale, să le promovăm și pe lângă asta să promovăm și artiștii locali. La Sfântu Gheorghe vor fi 6 DJ. O să avem live stream-uri pe timpul zilei, perioade în care oamenii pot să vină și să cumpere haine sau să socializeze cu noi. La evenimentul de vineri de la ora 23, la care vor fi prezenți DJ Levitation, Lohn Jennon și Kvark, ne așteptăm la un număr de 100 de persoane prezente”, ne-a spus unul dintre organizatorii evenimentului.

Majoritatea hainelor sunt făcute în Miercurea Ciuc, nu departe de județul nostru, care ar putea deveni o parte importantă a acestei mișcări „underground” după evenimentul de la Szimpla.

 „În Covasna nu cunosc pe nimeni care ar avea un brand de genul, deci asta e și ideea, să vină lumea, să vadă, să întrebe. Dacă mai sunt branduri din Covasna care sunt interesante și sunt făcute în România, putem să colaborăm și să intre și în shop-ul nostru. Suntem deschiși la colaborări”, a punctat unul dintre organizatori.

Echipa Blackmesh a organizat asemenea evenimente la Miercurea Ciuc și Târgu Mureș, iar după evenimentul de la Sfântu Gheorghe, shop-ul se mută în Brașov, informează organizatorii.  

Detalii sunt disponibile pe pagina de Facebook a evenimentului -  Blackmesh presents: Kvark / Levitation / Lohn Jennon.

Daniela Luca

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.