CULTURA 18 noiembrie 2020

„Maratonul lecturii”, în școala lui Sadoveanu

de Covasna Media | 1480 vizualizări

În luna noiembrie 2020, după începerea noului an școlar, Asociația de Tineret ,,Noi”, în colaborare cu Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”, din Întorsura Buzăului a pornit la drum cu un nou proiect educațional care a vizat în primul rând actul lecturii, ca bază a achizițiilor fundamentale pentru elevi, în special pentru cei mici. Proiectul „Lasă-mă să citesc!” beneficiază de finanțare din partea Secretariatului General al Guvernului României

În cadrul acestui proiect au fost implicate clasele ciclului primar și gimnazial împreună cu doamnele profesoare care au coordonat activitățile programate a se desfășura. Astfel, la nivelul unității de învățământ s-a derulat maratonul lecturii, context în care au fost promovați autori locali, dar și străini, acei scriitori care bucură copilăria celor mici și le cultivă în același timp deschiderea spre citit. Cei mici și-au dezvoltat capacitatea de înțelegere și interpretare a unui text, și-au îmbogățit vocabularul și au deprins noi modalități de exprimare a emoțiilor personale, precum și ale personajelor.

Această activitate vine să întărească convingerea că cititul este esențial în dezvoltarea cognitivă a fiecărui elev, mai ales acum când cartea tinde să fie înlocuită de o mare varietate de surse electronice. Faptul că acest proiect a fost primit cu bucurie în rândul elevilor a fost demonstrat de energia și entuziasmul celor mici, dar și de produsele activității lor. Au participat astfel la actul lecturii, au realizat postere, cărticele, au creat texte narative și au avut posibilitatea să își prezinte produsele muncii lor în fața celorlalți colegi.

Echipa de proiect își propune să continue această inițiativă și să mențină vie dorința celor mici de a descoperi noi povești prin lectură și să diversifice aceste activități, chiar și în această perioadă când educația se face exclusiv on-line.

Echipa de proiect: Stroie Adela, Radu Marcela și Hermenean Liliana

 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.