CULTURA 26 aprilie 2010

Maratonul cititorului, la CNMV

de Covasna Media | 619 vizualizări
26apr2010-maratonÎncepând din anul 1967, în fiecare an, pe 2 aprilie, ziua nașterii marelui scriitor danez Hans Christian Andersen, se sărbătorește Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și Tineret. De asemenea, pe 23 aprilie este sărbătorită Ziua Internațională a Cărții și a Dreptului de Autor. Pentru a marca aceste evenimente, Comisia metodică a învățătorilor de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, a organizat vineri

26apr2010-maratonÎncepând din anul 1967, în fiecare an, pe 2 aprilie, ziua nașterii marelui scriitor danez Hans Christian Andersen, se sărbătorește Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și Tineret. De asemenea, pe 23 aprilie este sărbătorită Ziua Internațională a Cărții și a Dreptului de Autor. Pentru a marca aceste evenimente, Comisia metodică a învățătorilor de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, a organizat vineri, 23 aprilie 2010, o activitate având ca scop formarea și dezvoltarea gustului elevilor pentru carte și lectură.

Activitatea numită „Hans Christian Andersen – Maratonul cititorului 2010” s-a desfășurat într-o atmosferă caldă, intimă, potrivită lecturii. De la cei mai mici din clasa I care abia au descoperit tainele alfabetului până la cei mai mari de clasa a IV-a, fiecare elev a fost cititor și ascultător al minunatelor povești ale celebrului scriitor. Emoția de a împărtăși colegilor dorința de a citi s-a observat pe chipul fiecărui copilaș. La sfârșitul acestei activități care a durat mai multe ore, copiii au fost recompensați cu diplome de participare și dulciuri. Dar cel mai mare câștig rămâne LECTURA!

Mulțumim tuturor elevilor ciclului primar precum și învățătorilor și institutorilor de la CNMV care au contribuit la organizarea și desfășurarea acestei manifestări dedicate lecturii.

Institutor, Mihai Sebastian Banciu

Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”

Teme articol: CNMV maraton cititor
Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.