CULTURA 16 ianuarie 2014

„Lupul de pe Wall Street”, succes răsunător în cinematografele din România

de Covasna Media | 576 vizualizări

Isteria „Lupului de pe Wall Street” a ajuns şi în România. A fost coadă la cinematografe, unde aproape 100.000 de români au vrut să vadă povestea regizată de celebrul Martin Scorsese. În cifre, asta înseamnă încasări de 1,7 milioane de lei. O sumă uriaşă pentru România, atins-o doar în 2012 cu filmul „Saga Amurg: Zori de Zi”.

Bani. Femei. Putere. Petreceri. Distracţii decadente. Droguri. „Lupul de pe Wall Street” pare să aibă toate ingredientele unei pelicule de succes. Filmul a obţinut deja premiul pentru cel mai bun actor într-o comedie la Globurile de Aur şi patru nominalizări la Premiile BAFTA.

Leonardo Di Caprio joacă rolul controversatului Jordan Belfort, un broker care trăieşte visul american până când acesta se transformă în coşmar. După o ascensiune fulgerătoare, el se transformă dintr-un broker onest într-un infractor implicat în scandaluri de corupţie, înşelăciune şi crimă.

„Mă întreb dacă este o poveste despre întunericul din fiecare dintre noi. Dacă am avea abilitatea să ne comportăm în anumite feluri, cu putere absolută, ce s-ar întâmpla?”, spune regizorul Martin Scorsese.

Considerat de către presa de specialitate un succes care marchează revenirea în forţă a unui regizor de geniu, Martin Scorsese, „Lupul de pe Wall Street” se anunţă unul dintre filmele favorite la Oscarurile de anul acesta.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.