CULTURA 10 septembrie 2015

Luni are loc dezvelirea bustului lui Avram Iancu la Covasna

de Covasna Media | 819 vizualizări

avram-iancu

Luni, 14 septembrie, de la ora 10 va avea loc festivitatea de dezvelire a bustului lui Avram Iancu în curtea Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” din Voineştii Covasnei. Amplasarea acestui bust în curtea Şcolii a fost o mai veche dorinţă a mea pe care am exprimat-o public, în calitate de consilier local, la festivitatea de deschidere a anului şcolar 2014-2015. Această iniţiativă, îmbrăţişată de românii covăsneni şi de directorul Şcolii Avram Iancu, a început să se concretizeze în anul 2015 când la selecţia de proiecte culturale am insistat şi am reuşit împreună cu colegii mei din comisia de selecţie a proiectelor culturale să alocăm întreaga sumă disponibilă, de 19.000 lei, către Şcoala Avram Iancu, pentru realizarea acestui proiect important, eligibil de altfel.

La această suma, conform prevederilor legale, s-a adăugat cofinanţarea de 10%, obligatorie, a Şcolii Avram Iancu.

Iar pentru că românii covăsneni simt lipsa unor simboluri culturale româneşti, promit, în mod public, că anul viitor mă voi implica în realizarea unui bust al lui Mihai Eminescu în fata Complexului Comercial din Valea Zânelor, acolo unde este şi sala „Unirea”, pe care am realizat-o în anul 2012.

Astăzi, mai mult ca oricând, cu toţii suntem cu gândul la eroul Avram Iancu care a luptat cu dârzenie pentru drepturile românilor ardeleni şi pentru egalitate între naţiuni. Vom continua lupta lui Avram Iancu, vom aprinde lumânări la bustul lui, elevii vor face de gardă în preajma aniversărilor şi comemorărilor, iar biserica va oficia slujbe pentru sufletul lui Avram Iancu.

Invităm, deci, pe toţi covăsnenii să participe la acest eveniment important pentru sufletul românesc!

Consilier local dr. Nicolae Enea

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.