CULTURA 17 mai 2022

Luna muzicală: Concert de vioară solo

de Covasna Media | 674 vizualizări

Centrul de Cultură Arcuş (Casa Bastion, str. Oltului nr. 6) și Institutul Liszt Sf. Gheorghe vă invită marți, 17 mai 2022, ora 19 la un concert extraordinar de susţinut de violonistul cu renume mondial Antal Zalai din Ungaria.

În program: Eugène Ysaÿe: Sonata op. 27 nr. 2, pentru vioară-solo în la minor („Jacques Thibaud”); Johann Sebastian Bach: Partita a II-a pentru vioară solo, în re minor,  BWV 1004; Béla Bartók: Sonata pentru vioară solo Sz. 117 (dedicată lui Yehudi Menuhin).

Bilet de intrare la concert: 20 lei. Doritorii pot procura bilete din timp la sediul CCA din str. Oltului nr. 6, între orele 9 - 15, informații suplimentare la tel: 0267 373 651.

***

Antal Zalai este unic între tinerii violoniști din ziua de azi: crede cu tărie în tradițiile stabilite de marii violoniști ai secolului XX, fiind descris de către Igor Oistrakh drept un „violonist excepțional, cu o tehnică perfectă, frumoasă, cu tonuri ample”. „Are o reală finețe și maturitate muzicală, precum și o personalitate nobilă”, a spus Oistrakh despre Antal Zalai, care cântă pe o vioară Antonius Stradivarius „ex-Garay” din 1733.

Artistul născut în Ungaria în anul 1981 și-a început pregătirea muzicală la Budapesta cu László Dénes și Péter Komlós, continuându-și studiile de vioară cu Pinchas Zukerman la Manhattan School of Music și Kati Sebestyén la Conservatorul Regal din Bruxelles, câștigând la absolvire premiile „Lecrinier” și „Darche”. De asemenea, Antal Zalai a participat la cursurile Lordului Yehudi Menuhin, Shlomo Mintz, Isaac Stern, Erick Friedman, Tibor Varga și Lewis Kaplan.

De atunci, a câștigat 15 premii la competiții internaționale precum Competiția Internațională de Vioară „Rodolfo Lipizer”, Festivalul Internațional de Vioară „George Enescu”, Competiția Internațională de Vioară „Regina Elisabeta” și Competiția Internațională de Vioară „Paganini Moscova”.

A cântat cu orchestre simfonice celebre din Europa, Statele Unite şi Mexic.

(Centrul de Cultură Arcuș)

 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.