CULTURA 27 iunie 2013

La umbra nucului bătrân

de Covasna Media | 888 vizualizări

Evenimentul cultural-literar va avea loc sâmbătă la Casa Memorială Romulus Cioflec

Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni în colaborare cu Despărţământul ASTRA Covasna-Harghita, Radio România Târgu Mureş şi revista „Vatra veche” Târgu Mureş organizează sâmbătă, la Casa memorială „Romulus Cioflec” din Araci, evenimentul cultural-literar tradiţional „La umbra nucului bătrân”.

Programul se încadrează în amplul eveniment „Zilele Andrei Şaguna”, ediţia a XXI-a ce se desfăşoară în perioada 24-30 iunie.

Activităţile vor începe la ora 13.00 cu vizitarea Casei memoriale „Romulus Cioflec” şi cu un ghidaj specializat oferit participanţilor de prof. dr. Luminiţa Cornea, care va coordona manifestarea, prin prezentarea invitaţilor prezenţi la eveniment, urmată de prezentarea „Vitrinei cărţii interbelice”, ce cuprinde volume din Editura „Remus Cioflec” de curând achiziţionate de MNCR.

Începând cu ora 14 vor avea loc lansări şi prezentări de cărţi aparţinând unor autori din zona Carpaţilor Răsăriteni, urmate de „Dialog despre presa culturală”, cu prezentarea revistei „Vatra veche” din Târgu Mureș, de către scriitorul Nicolae Băciuţ, redactor-șef, şi prezentarea revistei „Claviaturi”, serie nouă, revistă trimestrială de poezie (Braşov), de către poetul George Echim.

Acest eveniment se va bucura de participarea extraordinară a scriitorilor Valentin Marica, senior editor la Radio România Târgu Mureș, și Nicolae Băciuț din Târgu Mureș, alături de invitaţii speciali, membri ai Uniunii Scriitorilor, Filiala Brașov: Ion Popescu-Topolog, Anthonia Amatti, Ionel Simota. Din partea Ligii Scriitorilor, Filiala Brașov, vor participa poeții George Echim și Viorica Popescu. Pentru prima dată vor participa la evenimentul cultural de la Araci mai tinerii poeți Mihaela Aionesei din Târgu Secuiesc și Vasile Antonie Tămaş Delavâlcele, cunoscut cititorilor din județul nostru prin aparițiile din „Observatorul de Covasna” și prin volumele editate până în prezent. Menționăm în mod deosebit pe tânărul cercetător, profesor în Târgu Secuiesc, Alexandru Surdu, care își va lansa cu această ocazie cartea ce rezumă teza sa de doctorat, referitoare la publicistica mitropolitului Nicolae Colan, fiu de seamă al localității Araci. Nu în ultimul rând menționăm participarea distinsului preot din Vâlcele, scriitorul Ioan Tămaş Delavâlcele, care ne va prezenta volumul de eseuri editat de curând.

Vor participa profesori din Sf. Gheorghe, care și cu alte ocazii onorează manifestările culturale de la Casa memorială „Romulus Cioflec”, între care se cuvine să amintim pe profesoarele Maria Stoica (ce de data aceasta își va lansa volumul „Cronici în vitralii”) și Ligia Ghinea, ambele cercetătoare ale vieții și activității scriitorului Romulus Cioflec.

Important de menţionat este faptul că acest eveniment de marcă va fi înregistrat și transmis la Radio România Târgu Mureș în emisiunea culturală „Vitralii”.

Cristina Ioana Felea

Muzeograf PR

Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni 

afisul umbra nucului 2013

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.