CULTURA 8 iunie 2016

Joi ajunge la abonaţi cartea despre Leonardo da Vinci

de Covasna Media | 1043 vizualizări

Abonaţii ziarului „Observatorul de Covasna” primesc joi a patra carte cadou. „Cine a fost Leonardo da Vinci?” este numele volumului care ajunge în casele cititorilor cotidianului nostru.

Prin intermediul cărţii, aflăm că Leonardo da Vinci a fost „un băieţel singuratic, oaspete al regelui Franţei şi inventator, muzician, inginer, savant şi autor al faimoasei picturi Mona Lisa”. Mai mult, în paginile cărţii oferite cadou doar abonaţilor ziarului nostru, aflăm că „în 1505 un negustor de mătase bogat a vrut un portret al soţiei lui. El i-a cerut lui Leonardo să-l picteze. Leonardo le spusese prietenilor că „se plictisise de pensulă”. Voia să spună că pictura nu îi mai aducea multă bucurie. Dar poate că avea nevoie de bani. Sau poate că faţa femeii i-a stârnit interesul, mai ales zâmbetul ei. Indiferent care a fost motivul, Leonardo a acceptat lucrarea. Şi a terminat tabloul, chiar dacă a lucrat la el mulţi ani. (...) În engleză tabloul se numeşte Mona Lisa”.

Revenim şi vă spunem că anul acesta merită mai mult decât oricând să fiţi abonaţi ai ziarului. Pe lângă informaţiile complete, suplimentele tematice şi premii surpriză, fiecare abonat primeşte şi cărţi cadou. Prima carte cadou, care a ajuns la abonaţii „Observatorul de Covasna” în luna februarie, a fost „Biografia unui cosmonaut – Dumitru Prunariu”, scrisă de Annie Muscă. Începând din luna martie, abonaţii au primit cadou volume din colecţia „Cine a fost”. Astfel, în martie, la „Observatori” a ajuns cartea „Cine a fost Wolfgang Amadeus Mozart?”, scrisă de Yona Zeldis McDonough, iar în aprilie – „Cine a fost Isaac Newton”, a cărei autoare este Janet B. Pascal.

„Este o inițiativă venită în sprijinul părinților, dar și educatorilor. Genul acesta de cărți fac mult mai ușoară promovarea unor informații de cultură generală. Cred că detaliile despre Mozart, Newton, Einstein sau Picasso trebuie să facă parte din bagajul cultural al fiecărui individ. Noi încercăm prin promovarea acestei colecții să aducem cultura mai aproape de publicul larg. Nu îmi închipui un viitor în care copiii de astăzi să nu știe cine a fost Mozart. Totodată prin oferirea cărții gratuit pentru abonați, dorim să le arătăm încă o dată că anul acesta merită mai mult ca oricând să fii abonat «Observatorul de Covasna»”, a declarat Daniel Santa, directorul ziarului.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.