CULTURA 18 martie 2013

Iron Maiden şi Anthrax, în concert la Bucureşti. Când vor fi puse în vânzare biletele

de Covasna Media | 563 vizualizări

Legendara trupă Iron Maiden va concerta la Bucureşti, în Piaţa Constituţiei, pe 24 iulie, invitaţii speciali ai acestui show fiind trupele Anthrax şi Voodoo Six, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul ironmaiden.com.

Concertul este organizat de East European Events, Marcel Avram şi D&D East Entertainment. Biletele vor fi puse în vânzare marţi, la ora 10.00, şi vor fi disponibile prin reţeaua Eventim – în magazinele Orange şi Vodafone, în magazinele Domo, în librăriile Humanitas şi Cărtureşti şi online, pe www.eventim.ro.

Concertul face parte din turneul „Maiden England” şi marchează al treilea capitol din istoria Iron Maiden, o călătorie care a început în 2004, cu DVD-ul „The Early Days” şi continuată, în 2005, cu turneul „Early Days”. Partea a doua a urmat în 2008, cu DVD-ul „Live After Death” şi cu îmbarcarea trupei în noul turneu care a dărâmat frontierele „Somewhere Back In Time World Tour 2008/9”, timp în care au concertat în faţa a peste două milioane de fani din aproape 40 de ţări, pe cinci continente, călătorind cu aparatul lor personalizat Boeing 757 „Ed Force One”, pilotat de solistul trupei, Bruce Dickinson, avion acoperit în întregime cu imaginea DVD-ului „Flight 666“.

Actualul turneu „Maiden England” va reproduce spectacolul de scenă din turneul care a avut loc în 1988, „Seventh Son”, şi în care trupa va interpreta multe piese din legendara serie de concerte, precum şi din show-ul video VHS din 1989, intitulat „Maiden England”, care împrumută numele acestui turneu şi care va fi lansat în premieră pe DVD pe 23 martie.

Bruce Dickinson spune: „Suntem încântaţi să aducem acest turneu fanilor noştri din România. Mulţumită tehnologiei moderne, am fost în măsură să actualizăm şi să îmbunătăţim producţia originală din 1988 pentru «Maiden England» şi vom aduce cu noi un impresionant şi nou spectacol de lumini, aranjament de scenă, diferite întruchipări ale lui Eddie, precum şi o mulţime de efecte pirotehnice şi tot felul de astfel de lucruri captivante pentru fani”.

La rândul lui, Steve Harris spune: „Ştim cât de populară este istoria turneelor Iron Maiden în rândul fanilor de toate vârstele, de aceea vom aduce cu noi producţia completă pe care am folosit-o în turneul de anul trecut din America de Nord. Ne-am distrat de minune cu set list-ul (www.ironmaiden.com/setlist.html), deoarece am cântat piese pe care nu le mai interpretasem de foarte multă vreme, cum ar fi: «Seventh Son», «The Prisoner» şi «Afraid To Shoot Strangers», precum şi favoritele fanilor «The Trooper», «Aces High», «The Clairvoyant», «The Number Of The Beast», «Wasted Years» şi «Run To The Hills». Partea de început a turneului a fost atât de distractivă pentru întreaga trupă, încât aşteptăm cu nerăbdare să aducem întregul spectacol fanilor din Europa”.

Iron Maiden a concertat în România, la Bucureşti, în 2008, şi la Cluj-Napoca, în 2010.

Anthrax este o trupă americană de heavy metal înfiinţată la New York în 1981, devenită ulterior una dintre cele mai populare formaţii de pe scena thrash metal-ului anilor '80. După ce acest curent a câştigat o popularitate tot mai mare, la mijlocul anilor '80, Anthrax a fost inclusă în „The Big Four” (Cei patru mari), grupul celor mai celebre formaţii ale acestui curent muzical, alături de Metallica, Megadeth şi Slayer. De altfel, în această formulă „The Big Four”, Anthrax a concertat la Bucureşti la ediţia din 2010 a Sonisphere Festival.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.