CULTURA 13 mai 2021

Instituțiile de cultură din Sfântu Gheorghe își revin treptat la viață

de Covasna Media | 1339 vizualizări

Cei interesați sunt aşteptaţi în perioada următoare cu o ofertă variată de spectacole, expoziții și cu multe alte evenimente

Ca urmare a scăderii ratei de incidență și a relaxării restricțiilor, instituțiile de cultură din Sfântu Gheorghe își pot relua activitatea, cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. Vor avea loc expoziții tematice, expoziții de artă istorică și contemporană, dar și spectacole inedite de dans și piese de teatru.

Trupa de teatru „Tamási Áron” se întoarce în fața spectatorilor

Pentru prima dată după mult timp, publicul poate lua loc în sala mare a teatrului pentru spectacolele „Amikor telihold ragyog a turkáló felett” și „Pam Param”, precum și pentru proiecțiile ultimelor episoade ale seriei de discuții teatrale „Műsor”. Vineri, 14 mai, la ora 19:00, în sala mare a teatrului va fi proiectat cel de-al cincilea episod al seriei, iar joi, 27 mai, la ora 19:00, va fi proiectat cel de-al șaselea episod. Pe lângă spectacolele și proiecțiile live, va continua să fie disponibilă și vizionarea prin intermediul platformei Vimeo.

Găsiți mai multe detalii pe site-ul teatrului: www.tasz.ro.

Acces gratuit, în baza adeverinței de vaccinare, la spectacolele Teatrului Andrei Mureșanu”

Spectatorii Teatrului „Andrei Mureșanu” vor avea intrare gratuită, în baza adeverinței de vaccinare, la spectacolele lunii mai. Locurile sunt limitate și este necesară rezervarea în avans.

Pe 13 mai se va juca spectacolul „Scene dintr-o căsnicie”, după Ingmar Bergman, în regia lui Ioan Cărmăzan, iar pe 19 și 20 mai va avea loc spectacolul „Dragonul de aur”, regia Catinca Drăgănescu. La finalul lunii, pe 25 mai spectatorii pot urmări piesa „Doi morți vii”, în regia lui Alexandru Dabija. Pe 29 mai, TAM va prezenta spectacolul „Și liniștea are puls”.

Mai multe informații despre biletele și program pe site-ul teatrului: www.tam.ro.

M Studio se pregătește pentru o vară plină

Duminică, 23 mai, în sala  Ansam­blului de Dansuri „Trei Scaune”, de la ora 19:00, Teatrul de Mișcare M Studio va prezenta spectacolul „Pam param”, în coregrafia Andreei Gavriliu.

Compania se pregătește deja și pentru premiera spectacolului „Pappa mia!”, în regia coregrafului Ferenc Fehér, care va avea loc pe 4 iunie. Repetițiile pentru piesa „Desire”, în regia lui Pál Frenák, vor începe în a doua jumătate a lunii iunie, iar premiera este programată pentru luna septembrie.

Pentru a sărbători cea de-a 15-a aniversare a M Studio, în perioada 3-10 iulie va fi organizat proiectul MEETINGS, coordonat de fosta dansatoare DV8 Ermira Goro. Spectacolele „Pam param”, „PYRO” – un spectacol de jonglerie cu foc în aer liber, și „To_R”, în regia lui Pál Frenák, pot fi vizionate până la sfârșitul lunii iulie.

Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul www.m-studio.ro.

Teatrul de păpuși Cimborák

În luna mai, Teatrul de Păpuși Cimborák pregătește trei spectacole atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. În studioul Teatrului de Păpuși Cimborák din Sfântu Gheorghe se vor juca spectacolele „Tündérek tenyerén”, „A fehér macskahercegnő” și „A fák titkos szíve”.

Detalii și programul pot fi găsite pe pagina de Facebook a teatrului de păpuși: https://www.facebook.com/Cimborak 

Dansurile populare își recapătă ritmul

În luna mai, Ansam­blul de Dansuri „Trei Scaune” va prezenta din nou producția „TISZTA”. Spectacolul de dansuri populare, în regia lui Juhász Zsolt, va avea loc pe 19 și 20 mai, de la ora 19:00.

Ansamblul de Dansuri Oradea va prezenta publicului din Sfântu Gheorghe în data de 25 mai, de la ora 19:00, spectacolul „KATONAÉNEK”.

Biletele pentru ambele spectacole pot fi achiziționate de la Casa Municipală de Bilete, de luni până joi, între orele 9:00 și 16:00, iar vineri între orele 9:00 și 13:00.

Programul spectacolelor și mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul www.hte.ro.

Centrul de Artă Transilvană este din nou deschis pentru public

Centrul de Artă Transilvană așteaptă publicul la vernisajul pictorului Véső Ágoston, vineri, 14 mai 2021, de la ora 18:00. Expoziția va fi deschisă de istoricul de artă Gazda József și curatoriată de Madaras Péter. Expoziția va putea fi vizitată în perioada 15 mai – 11 iunie 2021, de marți până vineri, între orele 10:00 și 17:00, iar sâmbăta între orele 10:00 și 18:00.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați site-ul: www.emuk.ro.

Se redeschide 3.0 la MAGMA

Spațiul Expozițional de Artă Contemporană MAGMA se redeschide din nou pentru vizitatori cu proiectul expozițional „Conectat – Deconectat 2 / 30 DE ANI DE ARHIVĂ”, care constă în digitalizarea arhivei Fundației ARTeast și facilitarea accesului la părțile ei componente. Expoziția poate fi vizitată până pe 31 mai.

Mai multe detalii pot fi găsite pe www.magma.ro

Concert al Orchestrei Filarmonicii de Stat din Oradea

Pe 28 mai, de la ora 19:00, Orchestra Filarmonicii de Stat din Oradea, avându-l ca dirijor pe Andrea Barizza, va susține un concert în sala mare a Teatrului „Tamási Áron”. Repertoriul va include lucrări din operele lui Jean Sibelius și Johannes Brahms.

István, a király” – un spectacol eveniment

Pe 20 august va avea loc la Arena Sepsi spectacolul în limba maghiară „István, a király”o producție de rockoperetă cu o distribuție numeroasă și o regie plină de mișcare. Repetițiile individuale ale marii producții sunt deja în plină desfășurare pentru ca totul să fie pe măsura așteptării.

Legături de foc

Institutul Cultural Maghiar din Sfântu Gheorghe și Casa de Cultură din Odorheiu Secuiesc organizează la Casa cu Arcade din Sfântu Gheorghe, în data de 14 mai, expoziția „Moștenirea”, cu obiecte de artă emailate. Lucrările artiștilor care fac parte din atelierul lui Elekes Gyula vor putea fi admirate până pe 15 iunie.

Culorile schimbătoare ale libertății

În cinstea zilei de 15 martie, Muzeul Național Secuiesc a lansat o nouă expoziție la sediul său temporar de la Casa cu Arcade din Sfântu Gheorghe. Expoziția, care evocă evenimentele și figurile Revoluției și ale Războiului de Independență din 1848-1849 și care reunește lucrări din colecțiile de artă și istorie ale instituției, va fi deschisă publicului până pe 21 mai.

Programele prezentate mai sus pot suferi modificări în următoarea perioadă, motiv pentru care vă recomandăm să urmăriţi site-urile fiecărei instituţii în parte.

(Sursa: Comunicat de presă Primăria Sfântu Gheorghe)

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.