CULTURA 9 aprilie 2013

Începe reabilitarea fostului cinematograf 'Arta' din Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 1268 vizualizări

Consiliul local Sfântu Gheorghe a aprobat luni documentaţia pentru începerea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a fostului cinematograf 'Arta', care va găzdui viitorul sediu al Teatrului 'Andrei Mureşanu'.

Investiţia este evaluată la aproape 1,5 milioane de euro şi va fi realizată în principal din bugetul local, dar autorităţile locale mizează şi pe sprijin guvernamental pentru acest proiect.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a declarat luni că lucrările vor demara în cel mult o lună şi jumătate, iar, potrivit proiectului, imobilul va fi recompartimentat astfel încât să poată găzdui o sală de spectacole cu 120 de locuri, spaţii administrative, precum şi două săli de cinema 3D cu cel puţin 80 de locuri fiecare.

Cinematograful 'Arta' a fost construit în anul 1968, iar după 1989 şi până anul trecut în incinta acestuia a funcţionat o discotecă, evacuată după ce clădirea a fost trecută în proprietatea comunităţii locale.

Teatrul românesc 'Andrei Mureşanu', care se va muta în acest imobil, împarte de 25 de ani aceeaşi clădire cu teatrul maghiar 'Tamási Áron', iar conducerea instituţiei şi-a manifestat în repetate rânduri dorinţa de a avea un sediu propriu.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.