CULTURA 27 august 2020

Galeria de portrete covăsnene și vernisaj expoziție în aer liber la Covasna

de Covasna Media | 1404 vizualizări

Stimați covăsneni!

Vă invităm la următoarele evenimente culturale:

GALERIA DE PORTRETE COVĂSNENE

Seria documentarelor ce alcătuiesc Galeria de portrete covăsnene a ajuns la ultimul episod, pe care Centrul de Cultură al Județului Covasna va transmite online joi, 27 august 2020 de la ora 20 pe pagina de facebook al instituției (https://www.facebook.com/cultcov.ro). Documentarul este dedicat lui GAZDA JÓZSEF din Covasna, scriitor contemporan maghiar, fost profesor, istoric de artă, sociograf, organizator cultural activ și în prezent. 

EXPOZIȚIE ÎN AER LIBER ÎN CURTEA GALERIEI DE ARTĂ

Marți, 1 septembrie 2020 la ora 16 în curtea Galeriei de Artă "Kádár László" din Covasna va avea loc vernisajul expoziției cu titlul "Meșteșuguri tradiționale din Secuime - revitalizare prin digitalizare și pomovare" realizat ca parte a Proiectului finanțat printr-un grant oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia. 

Obiectivul general al proiectului a vizat consolidarea identităţii culturale a minorităţilor etnice şi dezvoltarea comunitară, în prisma revitalizării meşteşugurilor tradiţionale, promovarea meşteşugurilor tradiţionale din zonă, prin realizarea de filme documentare pe această temă.

Expoziția va fi deschisă de etnograful dr. Kinda István. Intrarea este liberă. 

Organizatori: Consiliul Județean Covasna, Centrul de Cultură al Județului Covasna și Galeria de artă Kádár László Covasna 

Totodată a fost creată o bază de date cu cei 250 de meșteri populari identificați în județul Covasna. Baza de date este accesibilă la adresa www.folktrades.ro. Totodată, a fost creată o hartă digitală interactivă, care facilitează căutarea meșterilor fie după localitate, fie după meșteșug, fie după numele meșterului popular. 

Mai multe informații despre proiect și rezultate:

https://www.fonduri-patrimoniu.ro/proiecte_doc_124_meteuguri-traditionale-din-secuime-revitalizare-prin-digitizare-i-promovare_pg_0.htm

Vă așteptăm cu drag!

(Casa Orășenească de Cultură Covasna)

 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.