CULTURA 9 decembrie 2017

FOTO/VIDEO S-a dat startul sezonului de colinde în județul Covasna!

de Iulia Drăghici - Taraș | 1241 vizualizări

A 27-a ediție a Festivalului de colinde şi obiceiuri de iarnă „Crăciunul la români“ este în plină desfășurare la Sfântu Gheorghe 

Formaţii folclorice şi grupuri de colindători din mai multe judeţe din ţară participă zilele acestea la a 27-a ediţie a Festivalului de colinde şi obiceiuri de iarnă „Crăciunul la români”.  Spectacolul de gală are loc sâmbătă, 9 decembrie, de la ora 15:00, la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe. 

Evenimentul a început încă de luni, la Catedrala Ortodoxă din Sfântu Gheorghe, unde, până joi, inclusiv, au avut loc miniconcerte de colinde susţinute de aproape 500 de copii de la mai multe unităţi de învăţământ din oraş.

Printre invitaţii din acest an se numără şi formaţii folclorice şi grupuri de colindători din judeţele Argeş, Sibiu, Harghita şi Prahova. Sâmbătă aceștia au participat la o paradă a portului popular în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, alături de alte ansambluri folclorice din judeţul Covasna.

Spectacolul de gală are loc sâmbătă după-amiază, de la ora 15:00, la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul“. O parte dintre protagonişti vor susţine duminică un spectacol şi în municipiul Târgu Secuiesc.

Intrarea la toate spectacolele este gratuită.

Tot sâmbătă, în fața grupului statuar „Mihai Viteazul” din centrul municipiului Sfântu Gheorghe, colindătorii au susținut momente artistice. 

 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.