CULTURA 17 noiembrie 2017

FOTO/VIDEO Peste 70 de copii au sărbătorit Ziua Toleranței în Parcul Central

de Iulia Drăghici - Taraș | 925 vizualizări

Micuții care au marcat evenimentul sunt înscriși în programul „Școală după școală” de la „Gödri Ferenc” din Sfântu Gheorghe

Peste 70 de baloane colorate au zburat joi spre cerul Parcului Central din Sfântu Gheorghe, conduși de gândurile bune ale celor 72 de copii de la Școala Gimnazială „Gödri Ferenc” din oraș, înscriși în programul „Școală după școală”. Aceștia au sărbătorit astfel Ziua Internațională a Toleranței, marcată anual la data de 16 noiembrie.

„Sunt 72 de copii care participă la proiectul After School, finanțat de către Primărie și Fundația „Diakonia”. Astăzi, de Ziua Toleranței, am venit cu un cântec în semn de mulțumire și toleranță. Am fost la Primărie, iar apoi am făcut acest flashmob, ieșind și în spațiul public. Baloanele colorate înseamnă diversitatea din comunitatea noastră”, ne-a spus directoarea școlii „Gödri Ferenc”, Albert Andrea.

Ziua internațională a toleranței a fost proclamată la 16 noiembrie 1995, în cadrul Conferinței generale a UNESCO de la Paris, când statele membre UNESCO au adoptat „Declarația principiilor toleranței”, enunțată în 1986, care, potrivit Agerpres, definește termenul de toleranță ca fiind respectul, acceptarea și aprecierea diversității și bogăției culturale, a manierelor de exprimare, a calității noastre de ființe umane.

 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.