CULTURA 14 decembrie 2018

FOTO/VIDEO Conferință despre Stema României și autorul ei maghiar, la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1288 vizualizări

Conferința „Stema României și autorul ei, Keöpeczi Sebestyén József” a avut loc vineri, 14 decembrie, în sala festivă a Consiliului Județean Covasna.

Activitatea a fost prilejuită de două aniversări recente: 1 Decembrie - Ziua Națională a României în Anul Centenarului Marii Uniri și 12 noiembrie, aniversarea de 140 de ani de la nașterea celui care a fost autorul stemei României, rezultate după Tratatele de pace de la Paris şi încheierea Primului Război Mondial: artistul heraldist Keöpeczi Sebestyén József (1878-1964).   

În cadrul conferinței, heraldiști români și maghiari au analizat stema Regatului României din 1921 și principalele sale elemente componente. Totodată s-a vorbit și despre viața și opera autorului stemei.

Printre conferențiari s-au numărat președintele Asociației de Heraldică și Vexilologie din Transilvania, Szekeres Attila István, reprezentantul Institutului Român de Genealogie și Heraldică „Sever Zotta”, Sorin Iftimi, reprezentantul Asociației de Heraldică și Vexologie din Banat, Drăgan-George Basarabă, reprezentantul Comisiei Naționale de Heraldică, Genealogie și Sigilografie a Academiei Române, Constantin Ittu și reprezentantul Societății Maghiare de Heraldică și Genealogie, Szálkai Tamás.

Evenimentul a fost organizat de Asociația de Heraldică și Vexilologie din Transilvania, Consiliul Județean Covasna, Centrul de Cultură al Județului Covasna și Muzeul Național Secuiesc la Sfântu Gheorghe.

Detalii de la conferință, în videoclipul următor din introducere, la care au luat cuvântul președintele Asociației de Heraldică și Vexilologie din Transilvania, Szekeres Attila István, președintele Asociației Identitate și Dialog, Alexandru Andriesei și președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor. 

 

 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.