CULTURA 25 ianuarie 2019

FOTO Primele imagini cu Biblioteca TAM, devenită realitate!

de Iulia Drăghici - Taraș | 881 vizualizări

Microbuzul a fost reciclat în spațiu de cultură

Proiectul Teatrului „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe -  „Biblioteca TAM”, lansat de Ziua Culturii Naționale, a prins cu adevărat contur. Microbuzul scos din uz a fost amenajat și primele cărți donate își găsesc acum loc pe rafturile frumos amenajate.

Teatrul „Andrei Mureșanu” a făcut publice, vineri dimineața, prin intermediul Facebook, primele imagini cu încântătorul proiect devenit realitate în așa scurt timp.

De nici două săptămâni, campania a adunat sute de cărți din donațiile transmise din toată țara. Majoritatea dintre acestea urmează încă să sosească la TAM de la punctele de colectare.

Cel mai nou proiect al Teatrului „Andrei Mureșanu” a fost anunțat chiar de Ziua Culturii Naționale, pe 15 ianuarie, și nu întâmplător. Cultura este de fapt despre a împărtăși idei și informații, așa că pe lângă spectacolele găzduite, teatrul românesc din Sfântu Gheorghe s-a folosit de această zi specială pentru a pune bazele unei biblioteci unice în județ, de limba română, de care oricine va putea beneficia în mod gratuit și fără obligații. Ba mai mult, cei care donează primesc bilete sau abonamente la teatru, a mai anunțat managerul teatrului, odată cu lansarea proiectului.

Ideea înființării bibliotecii TAM, făcută publică în online de managerul TAM, Anna – Maria Popa, vine ca răspuns la nevoia comunității românești din Sfântu Gheorghe de a avea acces mai simplu și direct la cele mai noi volume.

Microbuzul a fost în proprietatea Teatrului, însă pentru că era vechi, stricat și nu mai putea fi folosit, a fost propus spre casare. Însă „bătrâna” mașină nu și-a găsit sfârșitul într-o grămadă de fiare, ci a devenit, iată!, astfel casă pentru însetații de lectură, care se vor putea relaxa, îndeosebi când vremea o va permite, înăuntru sau în afara ei, în apropierea Teatrului și Cinematografului din Sfântu Gheorghe. Așa cum și-au propus, inițiatorii au amenajat rafturi înăuntrul microbuzului, pentru cărțile colectate, iar pe jos au pus chiar și covorașe, pentru ca cei care vor să se relaxeze lecturând să o poată face la fața locului.

Campanii de donații s-au pornit în toată țara, dar mai ales la Brașov sau la Întorsura Buzăului, prin Centrul de Tineret și Sita Buzăului, cu Școala „Nicolae Russu”.

Sursă foto: Facebook/Teatrul Andrei Mureșanu

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.