CULTURA 26 septembrie 2018

Fostul ministru Vlad Voiculescu, invitatul artistei Luiza Zan, într-o conferință-muzicală la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1098 vizualizări

Proiectul Platformei RO100, „ReCreArt -Note pe vorbe”, debutează în 2 octombrie

Un nou proiect civic inedit ia naștere, pe 2 octombrie, la Sfântu Gheorghe, sub organizarea artistei Luiza Zan și a Platformei RO100. Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu este primul invitat dintr-o serie de conferințe-muzicale, adunate în cadrul proiectului „ReCreArt – Note pe vorbe”. Evenimentul, care cuprinde și sesiune de întrebări și răspunsuri, are loc la cafeneaua Tein din centrul reședinței de județ, de la ora 19:00. Intrarea este liberă.  

ReCreAct este un proiect transcultural, gândit de Luiza Zan, împreună cu Mihai Pop și Radu Matei respectiv sprijinit de Tein.  

„În cadrul acestui proiect, pe scena din Tein se vor întâlni oameni din diverse sectoare de interes civic, inaugurarea proiectului făcând-o întâlnirea dintre Luiza Zan (muzician de jazz, compozitor, profesor de muzică) și Vlad Voiculescu (fost Ministru al Sănătății, fondator Magicamp, cofondator al Partidului Mișcarea România Împreună”, inițiator al rețelei citostaticelor, etc)”, mai transmit aceștia.

„Primul invitat al acestei întâlniri este Vlad Voiculescu. Eu voi asigura antrenul muzical. Intrarea este liberă și este așteptată toată lumea la o discuție liberă pe tot felul de teme de interes general. Încercăm să convingem lumea că arta și politica au ceva în comun. (...) O să vorbim cu o persoană care a fost implicată în viața politică, dar în același timp este o persoană implicată în viața medicală românească. Deci cunoaște sistemul medical românesc mai bine decât poate toți cei prezenți la întâlnire și dacă vorbim nu vorbim de politică și cântăm, ci vorbim despre medicină, implicare civică, despre stat acasă sau cât de mult contează că 60% din alegătorii României nu au fost la vot și în ce fel ne afectează în acest moment. (...) Sfântu Gheorghe este un oraș foarte frumos, dar lumea stă acasă, de aceea cred că e foarte important să pornim discuțiile în orașele în care lumea nu se implică. Ei trebuie convinși să se implice. De aia eu vin, un om care nu a vrut să se implice nicicând în politică”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, artista Luiza Zan.

Întâlnirea va fi moderată de Mihai Pop, membru Ro100 Sfântu Gheorghe.

Politică și artă

„Politica, o expresie a voinței individuale pusă in slujba societății.  Un miraj social al unei vieți mai bune.

Implicarea de voie sau nevoie spre a salva speranța.

O tristă realitate manipulată de neaveniți.

Arta, o expresie a voinței individuale pusă în slujba societății. Un miraj social al unei vieți mai bune.

Implicarea doar de voie spre a salva speranța.

O altă realitate fără manipulare.

 Politică și artă! Expresii individuale ce slujesc membrii societății. Ambele unesc sau despart oamenii în mod radical. Urâtul și frumosul într-un singur concept destinat în a uni oameni în folosul oamenilor. Dezbinați de contextul actual e nevoie să ne apropiem de ambele, politică și artă ascultând și dezbătând opinii politice printre fragmente de artă destinate a uni oamenii.

Realitatea e un act de voință în care suntem obligați să reacționăm la stimuli externi, să contribuim la actul creației unei idei în final să acționăm pentru a o transforma în realitate. Pentru fiecare dintre noi totul începe cu o alegere!”, mai descriu organizatorii obiectul proiectului „ReCreArt”, respectiv motivele pentru care arta și politica pot să facă echipă.

Iar cei care sunt sau nu de aceeași părere, ori sunt pur și simplu curioși să vadă ce au de spus oameni implicați în viața civică și artistică, sunt așteptați marți la Tein.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.