CULTURA 13 decembrie 2018

Festivalul „Povestea din Ajun” începe cu concertul solistului Emeric Imre

de Agerpres | 869 vizualizări

Festivalul „Povestea din Ajun”, iniţiat în urmă cu 13 ani de Asociaţia de tineret „Ecou” din Sfântu Gheorghe în preajma sărbătorii Crăciunului, va avea loc anul acesta în perioada 16-21 decembrie, iar deschiderea evenimentului va fi marcată printr-un concert susţinut de solistul Emeric Imre.

„O echipă de 60 de spiriduşi este pregătită să aducă spiritul sărbătorilor de iarnă în comunitatea locală. Primul eveniment al festivalului va avea loc în data 16 decembrie - concert Emeric Imre, unul dintre cei mai mari artişti români ai muzicii folk, cu peste 30 de ani de activitate, mii de concerte şi hituri, precum „Nebun de Alb”, „Oraţie de nuntă” sau „Noapte de unul singur”, precizează organizatorii, într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

Membrii şi simpatizanţii Asociaţiei de tineret „Ecou” vor poposi, începând din 17 decembrie, în mai multe grădiniţe şi şcoli din municipiul Sfântu Gheorghe, unde vor ajuta la confecţionarea podoabelor pentru pomul de Crăciun, o parte dintre acestea urmând să fie donate copiilor din medii defavorizate.

„Finalul caravanei va consta în vizitarea şcolilor din Vâlcele şi Araci unde, alături de elevii de acolo, se va împodobi bradul de Crăciun cu podoabele donate şi cu cele create alături de aceştia. De asemenea, pentru că cei mici sunt cei mai încântaţi de venirea Crăciunului, turneul de colinde în grădiniţe va poposi timp de cinci zile, între 17 şi 21 decembrie la şase grădiniţe din oraş, cu câte un concert susţinut în faţa celor mici de către Maria Andraş, acompaniată de spiriduşii Poveştii din Ajun”, se mai arată în comunicat.

Primele ediţii ale Festivalului „Povestea din Ajun” s-au desfăşurat în incinta Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, iniţiatorii propunându-şi ca, prin acţiunile lor, să contribuie la „amplificarea magiei Crăciunului” şi spiritului de solidaritate în rândul comunităţii locale.

Evenimentul a crescut de la an la an atât ca amploare, cât şi ca valoare, având de-a lungul timpului invitaţi speciali, precum naistul Gheorghe Zamfir, violonistul Alexandru Tomescu, soprana Felicia Filip, soliştii Alexandra Uşurelu, Ştefan Hruşcă, Mike Godoroja, Ducu Bertzi şi Mircea Vintilă, corul „Madrigal” şi Teatrul „Ţăndărică”.

În cadrul festivalului au fost organizate recitaluri de colinde în şcoli, autobuze, instituţii publice, pe străzi şi au fost derulate mai multe acţiuni caritabile în beneficiul copiilor instituţionalizaţi.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.