CULTURA 5 noiembrie 2018

Festivalul național în care înflorește folclorul revine în Țara Buzaielor

de Iulia Drăghici - Taraș | 1033 vizualizări

„Mlădițe Românești” reunește tineri pasionați de dansuri populare din toate zonele țării

Festivalul Național de Folclor „Mlădițe Românești” revine, în perioada 7 – 10 noiembrie a.c., în zona Întorsurii Buzăului. Evenimentul ajunge anul acesta la ediție a XIII-a. Festivalului unic în România va fi marcat în final printr-un spectacol, desfășurat sâmbătă, 10 noiembrie, începând cu ora 17:00 la Căminul Cultural din Vama Buzăului.

Evenimentul este unic în România datorită faptului că participanții, aproximativ 450 la număr anul acesta, nu vin doar să danseze, ci și să învețe și să prezinte direct din vatra satului dansuri locale din zonele țării pe care le reprezintă. La ediția a XIII-a sunt așteptați dansatori din toate regiunile țării, de la Maramureș, până în Argeș, Prahova, Dâmbovița, Buzău, Brașov, Covasna, Arad, Tulcea, Brăila, Olt, Neamț și Vâlcea.

„Proiectul are ca scop și studiul coregrafic al folclorului românesc, deci evenimentul nu se concretizează într-un simplu festival, ci și în atelierele de studiu al folclorului românesc. Miercuri vor sosi participanții din toată țara. (...) La spectacolul din 10 noiembrie se valorifică scenic toată munca tinerilor, prin care noi încercăm să ducem tradiția românească mai departe, tradiție care ne dă identitatea, un lucru foarte important. Toată lumea este invitată cu drag să vizioneze spectacolul nostru”, ne-a declarat coordonatorul principal al proiectului, profesoara de la Clubul Copiilor din Întorsura Buzăului, coregraful Rodica Boieru.

Anul trecut, Mlădițe Românești ediția a XII-a, a adus în zona Buzaielor aproximativ 300 de dansatori din aproape toate zonele folclorice din țară. Evenimentul s-a derulat în perioada 23 – 25 noiembrie, iar spectacolul de încheiere a fost găzduit tot de Căminul din Vama Buzăului.

Festivalul este organizat de Clubul Copiilor Întorsura Buzăului, în parteneriat cu Primăria Vama Buzăului.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.