CULTURA 16 noiembrie 2021

Expoziție outdoor „Dacii din estul Transilvaniei” la Palatul Suțu

de Covasna Media | 974 vizualizări

La Palatul Suțu (Bdul. Ion C. Brătianu, nr. 2, București) poate fi vizitată, în perioada 15 noiembrie – 7 decembrie 2021, expoziția outdoor de grafică și colaj fotografic intitulată „Dacii din estul Transilvaniei”, realizată printr-un parteneriat al Muzeului Național al Carpaților Răsăriteni din Sfântu Gheorghe cu Muzeul Municipiului București, care beneficiază și de arhiva media „Aurul și Argintul antic al României” a Muzeului Național de Istorie a României.

Expoziția cuprinde douăzeci de tipărituri de mari dimensiuni ce ilustrează și descriu descoperiri arheologice reprezentative pentru civilizația dacică din secolele I a. Chr. – I p. Chr. din regiunea depresiunilor intra-montane din Carpații de Curbură: situri fortificate, tezaure din metale prețioase, morminte și locuri sacre. 

În expoziție pot fi văzute fotografii aeriene ale munților fortificați de daci, reconstituiri grafice ale cetăților și sanctuarelor lor și, în premieră absolută, imagini ale siturilor arheologice recent documentate prin tehnologia LiDAR în pădurile din Carpații de Curbură. 

Publicul este invitat să descopere ce ascund pădurile dese din Carpații de Curbură, așa cum reiese din cele mai noi cercetări arheologice realizate prin tehnologia LiDAR, să aflați cum modelau dacii munții prin proiecte ample de terasare artificială, sau să admirați arta tezaurelor de argint îngropate la marginea marilor mlaștini de pe valea Oltului Superior și a Râului Negru.

Dacă ajungeți să vizitați expoziția noastră vă invităm să ne trimiteți în comentarii fotografii de la fața locului, iar dacă aveți întrebări/curiozități specialiștii noștri vă vor răspunde cu drag!

Mulțumim colegilor de la Muzeul Municipiului București pentru colaborarea extraordinară!

Mai multe detalii: https://muzeu.mncr.ro/index.../dacii-din-estul-transilvaniei

(Sursa: Comunicat Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni)

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.