CULTURA 25 noiembrie 2022

Expoziție de artă, în Piața Libertății din Sfântu Gheorghe (P)

de Covasna Media | 1351 vizualizări

Evenimentul face parte din seria celor organizate cu ocazia Zilei Naționale a României

Organizația de Tineret Open Minds a adus în fața publicului covăsnean o expoziție de artă specială. Conține 20 de lucrări, care pot fi văzute astfel în perioada 25 noiembrie - 9 decembrie în Piața Libertății, din Sfântu Gheorghe. Artiștii sunt români și maghiari deopotrivă, pentru că unul dintre scopurile organizației este acela de a uni cele două comunități.

Expoziția a fost lansată vineri și face parte din seria celor care marchează Ziua Națională a României.

„Sunt lucrări realizate de elevi ai Școlii Populare de Artă, Sfântu Gheorghe. Suntem mai mulți artiști care am expus acolo, români și maghiari. Unul dintre scopurile principale ale organizației mele este aducerea celor două comunități, de români și de maghiari, împreună. De fiecare dată când organizăm ceva avem grijă să fie respectată o proporție, să aducem împreună, și prin artă, cele două comunități”, a declarat președintele organizației Open Minds, Jan Leaua.

Lucrările din această expoziție fac parte din mai multe categorii și domenii.

„Este vorba de exact 20 de lucrări din toate domeniile: picturi realizate pe pânză cu vopseluri acrilice, sunt lucrări grafice, de linogravură. Sunt mai multe tipuri de artă, e un mix”, a explicat președintele Open Minds.

Expoziția face parte din seria de evenimente „Împreună pentru România”, coordonate sub egida Instituția Prefectului Județul Covasna, cu prilejul Zilei Naționale.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

ANUNT INCEPERE PROIECT

Acum 7 ore, 13 minute

ANUNT INCEPERE PROIECT

Acum 7 ore, 17 minute

ANUNT INCEPERE PROIECT

Acum 7 ore, 20 minute

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.