CULTURA 8 octombrie 2020

Expoziția artistului chinez JING LIU la ediția a 6-a a Bienalei de Grafică din Ținutul Secuiesc

de Covasna Media | 705 vizualizări

În urma restricțiilor impuse din cauza pandemiei, asemănător festivității de deschidere a G6, vernisajul virtual al expoziției MAEȘTRI a artistului chinez JING LIU, câștigător al Marelui Premiu al bienalei din 2018 va avea loc pe pagina Facebook a bienalei  în data de 12 octombrie 2020 de la ora 18. 

Jing Liu este conferențiar universitar la Facultatea de Grafică a Universității Changsha, membru al Asociației Artiștilor din China și membru al Comitetului de Grafică și Tehnici Mixte în cadrul Asociației Artiștilor din Hunan. Totodată este director adjunct al Comitetului de Grafică al Asociației Artiștilor din Changsha. 

Lucrările lui Jing au primit numeroase aprecieri în anii anteriori la Bienala Internațională de Gravură Guanlan, China, la a 5-a ediție a Trienalei Internaționale de Desen și Gravură și la a 5-a ediție a Bienalei de Grafică din Ținutul Secuiesc. El participă cu lucrările sale în mod regulat la mai multe expoziții internaționale, operele sale de artă se pot găsi în colecțiile numeroaselor muzee și instituţii  artistice. 

Artistul chinez JING LIU, câștigătorul ediției a 5-a a Bienalei de Grafică din Ținutul Secuiesc, este prezent cu lucrările sale deja pentru a doua oară la Sfântu Gheorghe. În „Seria-Maeștri”, prezentată cu ocazia acestei expoziții artistul este preocupat în primul rând de anumite contraste, dualități care se desfășoară pe mai multe planuri. Plimbându-ne printre lucrările expuse, putem descoperi pe de o parte formarea succesivă a genului portretului, căci artistul ne arată simultan calitatea umană și cea artistică pe fețe, fără a subordona aceste calități unul altuia. Pe de altă parte găsim în aceste lucrări dualitatea dintre linii realizate cu acuratețe riguroasă și liniile unui mod de creare desprins, care la rândul lor exprimă diferite comportamente, fără a înclina balanța. Artistul nu pledează pentru niciunul dintre aceste moduri de exprimare artistică. În același timp operele expuse reprezintă diferite calități estetice, contraste speciale, creând emoții, mijloace de exprimare, mesaje artistice. Astfel expoziția lui Jing Liu devine un punct de legătură între tradiție și idei inovative sau chiar reprezintă o simbioză între acestea. (Fruzsina Vargha istoric de artă).

Expoziția poate fi vizitată la Centrul de Artă din Transilvania până în data de 6 noiembrie 2020, de marți până vineri, de la ora 10 până la ora 17, iar sâmbătă de la ora 10 până la ora 18. Expoziția poate fi vizualizată și online pe pagina www.grafikaiszemle.ro.

(Sursa: Comunicat de presă)

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.