CULTURA 21 noiembrie 2018

Eveniment cultural la Târgu Secuiesc

de Covasna Media | 910 vizualizări

Lansarea volumului „Românii din Târgu Secuiesc și satele învecinate după condica Bisericii Ortodoxe din Târgu Secuiesc (1781-1898)”

În cadrul programului manifestărilor cultural-științifice și civice dedicate Centenarului Marii Uniri, organizat de Instituţia Prefectului – județul Covasna, sâmbătă, 24 noiembrie 2018, ora 16, la Incubatorul de afaceri din Târgu Secuiesc, în organizarea Editurii Eurocarpatica, Parohiilor Ortodoxe Tg. Secuiesc I și II și Fundației „Suflet românesc” din același oraș, va avea loc lansarea lucrării Românii din Târgu Secuiesc și satele învecinate după condica Bisericii Ortodoxe din Târgu Secuiesc (1781-1898), apărută la Editura Eurocarpatica din Sf. Gheorghe. Volumul reprezintă reeditarea cărții, cu același titlu, semnată de cercetătoarea dr. Maria I. Negreanu, apărută la București, sub egida Institutului de Istorie Națională, în anul 1943.

Ediția actuală, revăzută și îmbunătățită, apare cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, fiind îngrijită de Ioan Lăcătușu și Ciprian Hugianu.

Reeditarea volumului este un act de recuperare culturală și readucere în circuitul public a unei importante lucrări, astăzi aproape necunoscută, reprezentând istoria zbuciumată a unei comunități românești din Arcul intracarpatic.

Organizatorii invită pe toți iubitorii de istorie locală la această manifestare dedicată aniversării Centenarului Marii Uniri și Zilei Naționale a României.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.