CULTURA 18 septembrie 2017

Educaţie prin teatru la Budapesta, cu Trupa Osonó

de Observatorul de Covasna | 797 vizualizări

Între 18-22 septembrie, Trupa Osonó se află la Budapesta, unde va derula Programul său de educaţie prin teatru, în câteva şcoli din capitala Ungariei. Este vorba de un Program cofinanţat de Fondul Național Cultural / Nemzeti Kulturális Alap Színházművészeti Kollégiuma din Ungaria.  

Doi membri ai Trupei, Fazakas Misi și Mucha Oszkár, vor conduce ateliere de arta actorului, respectiv de dezvoltare a personalității pentru tineri. Scopul acestor ateliere de pedagogie teatrală este activarea resurselor creative şi de comunicare ale fiecărui participant şi valorificarea lor în funcţie de interesele personale şi de grup.

Acest complex Proiect de educaţie teatrală a ajuns din nou la Budapesta datorită partenerilor de proiect – licee, nu doar de arte –, care au rechemat Trupa Osonó să susţină workshopuri. Dar în proiect sunt implicate și două școli, unde Trupa Osonó va ajunge pentru prima dată. În total, la ateliere vor participa 125 de elevi, din cinci școli. Tematica atelierelor atinge probleme specifice tinerilor, de la probleme emoţionale în relaţionarea cu diverse categorii de adulţi (părinţi, profesori, vecini, autorităţi) şi cu alţi tineri din anturaj, până la tulburări de personalitate şi de  comportament (depresie, anxietate, dependenţe, violenţe, etc) şi cauzele lor.  

Teatrul Independent Osonó este sprijinit de Fundația Tiszta Formák Alapítvány din Ungaria, iar întreaga sa activitatea se întemeiază pe continua interacţiune dintre trei componente: teatru, educație și proiecte sociale. În acest an, Trupa a susţinut  42 reprezentaţii teatrale  și a organizat 60 de workshopuri și 6 tabere pentru tineri și pedagogi. Până acum, Trupa Osonó a organizat  ateliere teatrale în 25 de țări, de pe 3 continente.​

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.