CULTURA 22 iulie 2022

Ducu Bertzi, Iris Unplugged, Mircea Vintilă și Fără Zahăr, printre artiștii care vor veni la festivalul din Vama Buzăului

de Diana Pantelimon | 1421 vizualizări

Ediția a III-a a Festivalului Național de Folk din Vama Buzăului, „Vama de la munte“, va avea loc, anul acesta, în zilele de 30 și 31 iulie a.c., începând cu orele 17:00. La primele ediții, fiind foarte aproape de granița cu județul nostru, au luat parte la eveniment foarte mulți covăsneni din zona Buzaielor.

În cele două zile de sărbătoare, vor urca pe scena de pe malul râului Buzău artiști consacrați, precum Ducu Bertzi & Friends, Mircea Vintilă, Iris Unplugged, Țapinarii, Cristi Dumitrașcu, Ovidiu Mihăilescu, Titus Constantin, Ecou, Vali Șerban & Band, Fără Zahăr, Silviu Bularca și Andreea Hristea. 

„Locația festivalului este vis-a-vis de primăria comunei, pe malul drept al râului Buzău. Pregătirile merg în linie dreaptă și cu siguranță vom fi pregătiți pentru weekend-ul 30-31 iulie, pentru a da startul celei de-a III-a ediții, cu o distribuție pusă în scenă de Ducu Bertzi, directorul artistic al festivalului. 

De anul acesta, vom avea inclusiv o secțiune de stand-up music. Adică, înainte de a urca pe scenă artiștii invitați, consacrați, vom avea o secțiune la care orice iubitor de chitară poate urca pe scenă, publicul îl apreciază pe cel mai bun și va cânta în deschidere, seara. 

Începând cu orele 17:00 - 18:00, în funcție de cum se strânge și publicul, e o chestiune așa... ca la folk, de voie, nu e ceva stresant, dar în principiu, după ora 17 dăm startul la distracție.

Este un eveniment susținut financiar exclusiv din bugetul local al comunei, de Primăria Comunei Vama Buzăului, și are ca scop, pe lângă festivalul în sine, atragerea de turiști în localitate, ceea ce înseamnă cazare, masă și facilități turistice. Anul trecut, de exemplu, am avut undeva la 10.000 de intrări în luna respectivă numai în rezervația de zimbri.

Accesul la festival este gratuit. Stăm pe baloți de paie, ne bucurăm de râul Buzău, pe care îl putem traversa și desculți, se poate campa cu cortul, cu rulota, în proximitatea festivalului, dar și în locurile de campare special amenajate din localitate“, a declarat, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, primarul comunei Vama Buzăului, Tiberiu Chirilaș.

Festivalul Național de Folk „Vama de la munte“ se organizează anual în ultimul weekend din luna iulie, coordonator artistic fiind binecunoscutul maestru Ducu Bertzi. Prima ediție s-a desfășurat în anul 2019 și s-a bucurat de un real succes. Aproximativ 5.000 de spectatori au participat la eveniment în cele două zile de festival, potrivit chirilastiberiunicolae.ro.

Vama Buzăului este o comună în județul Brașov cu o populație de peste 3.000 de locuitori. În zonă, se pot vizita două atracții turistice faimoase, Rezervația „Valea Zimbrilor“ și Cascada „Urlătoarea“.

Sursa foto: Facebook / Vama de la munte

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.