CULTURA 28 februarie 2020

„Doi morți vii”, sold out înainte de încheierea campaniei de promovare

de Covasna Media | 2416 vizualizări

În luna martie, programul Teatrului „Andrei Mureșanu” se va îmbogăți cu spectacolul-comedie „Doi morți vii”, montat de celebrul regizor Alexandru Dabija, după piesa cu același titlu, scrisă de Vasile Alecsandri. Cea mai interesantă veste legată de această nouă producție a teatrului din Sfântu Gheorghe  este aceea că biletele la premieră au fost epuizate înainte ca echipa de PR să fi încheiat campania de promovare, ceea ce confirmă încrederea spectatorilor în calitatea producțiilor TAM. 

Cu un succes garantat înainte de a fi jucat, spectacolul se anunță drept una dintre cele mai atractive comedii jucate până în prezent pe scena TAM. Într-un decor realizat de scenografa Raluca Alexandrescu și un background muzical semnat de Kertész János, personajele întruchipate de nouă dintre actorii TAM compun povestea, pe cât de încâlcită, pe atât de amuzantă, a dispariției unui proprietar bogat și a unui lipovean. Total dezinteresat de o relație pe termen lung cu o femeie, Ghiftui, un proprietar bogat, se lasă convins cu o surprinzătoare ușurință de câțiva amici că a sosit momentul să se însoare. Odată hotărât, omul își canalizează întreaga energie către împlinirea noului său obiectiv. Pe fondul unei altercații soldate cu o neanticipată încăierare, ajunge însă să dispară într-un lac, împreună cu adversarul pe care e convins că l-a ucis. Ce urmează este o succesiune de întâmplări hazlii în care personajele sunt angrenate ca într-un carusel al haosului și confuziei, din care par să nu mai iasă niciodată, dar pe care hazardul jucăuș îl limpezește la sfârșit. 

Deși piesa este scrisă la jumătatea secolului al XIX-lea, tipologiile pe care le dezvăluie rămân valabile și astăzi. Sub o formă sau alta, oricât de mare este progresul umanității la distanță de aproape două secole, oamenii rămân aceiași, fiind mereu canalizați pe satisfacerea intereselor egoiste, lipsiți de scrupule și empatie, gata oricând să trădeze dacă scopul o cere și capabili să se ascundă în orice clipă în spatele unor gesturi și afirmații ipocrite impus de context. 

Premiera spectacolului „Doi morți vii” va avea loc marți, 10 martie, de la ora 19:00. Din distribuție fac parte actorii Anca Pitaru, Claudia Ardelean, Elena Popa, Camelia Paraschiv, Mona Codreanu, Costi Apostol, Sebastian Marina, Daniel Rizea și Liviu Popa. 

Având în vedere faptul că în acest moment biletele pentru premieră sunt epuizate, Teatrul „Andrei Mureșanu” va scoate la vânzare în zilele următoare bilete pentru alte două reprezentații, respectiv sâmbătă, 4 aprilie, și joi, 7 mai. Cei interesați vor putea achiziționa bilete pentru aceste două date, online, de pe platforma biletemaster.ro, sau fizic, la Biroul de Organizare Evenimente din Piața Libertății și la casieria teatrului. 

Le mulțumim tuturor spectatorilor noștri fideli pentru susținere și interes. 

Cu prietenie, 

Echipa TAM

 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.