CULTURA 27 mai 2010

Debutul Annamariei Dancs pe scena Teatrului de Operetă din Bucureşti

de Covasna Media | 642 vizualizări
O nouă provocare în cariera telentatei interprete: va juca în două operete În ultima perioadă Annamari Dancs s-a pregătit într-un ritm infernal pentru ceea ce pare a fi o piatră de hotar în cariera ei, şi anume debutul pe scena Teatrului de Operetă ION DACIAN din Bucureşti. Tânăra interpretă covăsneană şi-a împărţit timpul între oraşul natal şi capitală, sălile de probă ale teatrului de operetă bucurându-se însă de maximă prioritate. „Cu toate că pregătirile pentru spectacol nu sunt deloc

O nouă provocare în cariera telentatei interprete: va juca în două operete

În ultima perioadă Annamari Dancs s-a pregătit într-un ritm infernal pentru ceea ce pare a fi o piatră de hotar în cariera ei, şi anume debutul pe scena Teatrului de Operetă ION DACIAN din Bucureşti. Tânăra interpretă covăsneană şi-a împărţit timpul între oraşul natal şi capitală, sălile de probă ale teatrului de operetă bucurându-se însă de maximă prioritate.

„Cu toate că pregătirile pentru spectacol nu sunt deloc uşoare, savurez fiecare moment petrecut la probe. Am reuşit să punem la punct o coreografie de mare spectacol, adevărate acrobaţii pe care am acceptat să le fac fără să stau mult pe gânduri, cu toate că gradul lor de periculozitate este destul de mare! Orice eroare ne-ar putea trimite la urgenţă.

Totuşi ineditul şi spectaculozitatea acestor coregrafii merită şi acest risc. Atât eu, cât şi partenerul meu, Cătălin Petrescu suntem în formă maximă. Au fost zile când am stat în sală câte şapte ore. Este uimitor cum poate omul să piardă noţiunea timpului dansând! Am lucrat la intensitate maximă alături de Cătălin, iar rezultatele sunt vizibile: româna mea s-a îmbunătăţit substanţial, iar pe corpul meu există o întreagă colecţie de pete verzi… Dar nu regret nicio secundă!”, povesteşte interpreta.

În opereta Sylvia, Annamari va juca rolul lui Stassi, iar în Contesa Maritza o va interpreta pe Lisa. Dintre cele două roluri, Annamari o simte mai aproape de suflet pe Stassi, identificându-se cu personalitatea şi caracterul eroinei cu mare uşurinţă.

„Recomand ambele spectacole tuturor celor care iubesc muzica, dar şi eleganţa sau graţia unor astfel de show-uri: celebrele operete, muzica şi dansul, coregrafiile, decorul fenomenal, superbele costume vă vor hipnotiza pe parcursul celor două spectacole. Buna dispoziţie şi evedarea din cotidian sunt garantate. În Contesa Maritza costumele poartă marca Doina Levintza, iar dirijorul va fi Silló István, de la Teatrul de Operetă din Budapesta. A fost deosebit de interesant să interpretez melodiile din Sylvia în limba română, având în vedere că de ani de zile le interpretez în limba mea maternă. Felul în care Fazekas Ernő a tradus textele mi­a fost de mare ajutor, am reuşit să le învăţ relativ uşor. Spectacolul va fi regizat în stil clasic, cu decoruri şi costume identice celor folosite în spectacolele din capitala Ungariei, de Kerényi Miklós Gábor (KERO), directorul Teatrului de Operetă din Budapesta”, mai spune Annamari.

Debutul Annamariei pe scena Teatrului de Operetă ION DACIAN va avea loc astăzi, în spectacolul Sylvia, urmat duminică, 30 mai, de interpretarea din Contesa Maritza, cu începere de la ora 19. Biletele se găsesc la casa de bilete a Teatrului de Operetă şi online pe site-ul www.eventim.ro.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.