CULTURA 23 august 2021

DbutanT2021: juriul a desemnat cele cinci câștigătoare ale secțiunii de debut în dramaturgie

de Covasna Media | 1108 vizualizări

Membrii juriului pentru secțiunea de debut în dramaturgie din cadrul celei de-a VI-a ediții a Festivalului-Concurs DbutanT au desemnat cei cinci finaliști, din totalul de 32 de persoane înscrise în competiție cu 34 de texte. 

În concurs au rămas, de fapt, cinci finaliste, după cum urmează:

  • Ioana Sileanu – text „Pe malul celălalt”
  • Cornelia Iordache – texte „N-am șterge nimic" și „Cordonul ombilical”
  • Ilinca Danciu – text „Nu ne mai întoarcem acasă”
  • Cleopatra Constantinescu – text „Discopatie”
  • Oana Hodade – text „Scene din viața familiei Stuck”

La această secțiune s-au putut înscrie, fără limită de vârstă, persoanele ale căror texte nu au mai fost montate niciodată pe o scenă a unui teatru de stat din România. 

Membrii juriului care au decis câștigătorii sunt Székely Csaba, Elise Wilk, Boros Kinga, Ionuț Sociu și Gabriel Sandu. Aceștia vor desemna și câștigătoarea finală, dintre cele cinci rămase în concurs, în baza textului scris în timpul taberei de creație de la Constanța. 

Cele cinci finaliste vor merge așadar la Constanța, în perioada 1-7 septembrie, unde vor participa la o tabără de scriere creativă coordonată de Székely Csaba. În perioada aceasta, toate cele cinci finaliste vor scrie câte un text cu același titlu, „La castel, poveste în cinci tablouri”. Textul câștigător va fi folosit de regizorii debutanți pentru a monta câte o scenă la Castelul Szentkereszty din Arcuș, în etapa de creație colectivă din cadrul secțiunii de debut în regie. 

Reamintim că DbutanT2021 este cofinanțat de AFCN și Consiliul Județean Covasna și este realizat de Teatrul „Andrei Mureșanu” în parteneriat cu Teatrul de Stat Constanța.

Cu prietenie, 

Echipa DbutanT2021

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.