CULTURA 12 septembrie 2018

Dans vertical pe fațada fostului hotel Bodoc

de Iulia Drăghici - Taraș | 945 vizualizări

Ruina din centrul municipiului Sfântu Gheorghe este inclusă în programul PulzArt 6

Fostul hotel Bodoc din centrul municipiului Sfântu Gheorghe devine din nou demn de atenția publicului covăsnean. Asta datorită ediției a VI-a a festivalului de arte contemporane PulzArt, care l-a inclus într-un proiect inedit.

Ansamblul de dans din Ungaria The Flock Project va  prezenta duminică, 16 septembrie a.c., începând cu ora 19:00, spectacolul vertical Mint a madárraj / Ca un roi de păsări, în cadrul căruia artiștii, ancorați pe clădirea uriașă din centrul municipiului vor dansa pe un perete al acesteia. Show-ul va dura puțin peste 15 minute.

„Este o producție de teatru de mișcare, care transpune scena pe perete, la care actorul-artist Turai Bálint asistă cu textul, iar Vázsonyi János oferă muzica de fundal pe saxofon.

Sentimentul este cu adevărat unic, ceea ce vedem și ceea ce auzim nu este nici teatru, nici circ, și nici concert - este ceva care până acum a parcurs un drum necunoscut. Spectacolul în sine este de scurtă durată (15/18 minute), actorii prezentând mișcări cu adevărat intensive.

Publicul este mișcat nu doar de acțiunea care se desfășoară deasupra capului, ci și de muzica și textul care aduce cu sine o mare parte din lumea circului. Efectul oferit de mișcarea perechii Lennart Paar și Simor Ágnes duce la ideea de zbor, spectacolul Flock Projekt se concentrează asupra hotelului Bodoc din municipiul Sfântu Gheorghe, care astfel, chiar și dacă pentru o scurtă perioadă de timp, reintră în pulsul orașului”, transmit organizatorii evenimentului.

Potrivit acestora, reprezentația va putea fi urmărită și în afara Festivalului, respectiv în timpul repetițiilor.

Festivalul de arte contemporane PulzArt revine la Sfântu Gheorghe, în perioada 13 – 16 septembrie a.c., cu cea de-a VI-a ediție. Îndrăgitul eveniment, care aduce în capitala județului artiști de renume mondial în aproape 50 de evenimente și ateliere, are ca temă anul acesta învățatul prin experiență, elementele cheie fiind astfel workshop-urile.

Mai multe detalii despre activități și program pe www.pulzart.ro.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.