CULTURA 16 ianuarie 2018

Cum se marchează un an de la deschiderea cinematografului din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 701 vizualizări

La sfârșit de ianuarie se anunță două zile de programe speciale, de la concerte, documentare, până la noaptea filmelor

Cinema Arta by Cityplex din Sfântu Gheorghe celebrează un an de la deschidere la sfârșitul lunii ianuarie. Evenimentul nu va trece fără activități speciale, astfel că organizatorii au pregătit nu doar reduceri, ci și o  premieră de film, întâlnire cu publicul, lansare de carte și altele. Evenimentele vor avea loc vineri și sâmbătă, 26 și 27 ianuarie.

Programul aniversar începe vineri, 26 ianuarie, de la ora 18:00, cu filmul documentar realizat de artistul din Sfântu Gheorghe, Vargyasi Levente „Oameni și vaci” (50 minute, România, 2017). De la ora 19:00 la Cinema Arta va rula „În loc de monument” (film documentar, 50 minute, România, 2017), iar de la ora 21:00 se dezlănțuie OST party – coloane sonore și dans cu DJ Grid. Visual: Rancz / Clubul Mohó.

Sâmbătă, 27 ianuarie, programul debutează la ora 12:00, cu „Zenerege” – concert pentru copii împreună cu difuzarea desenelor animate Székelyföldi Legendárium - Teatrul Andrei Mureșanu.

Pe seară, de la ora 17:00, are loc lansarea volumului MoziMániáim – A sepsiszentgyörgyi mozizás története de Dancs Árpád și expoziție de afișe de film din colecția autorului / Teatrul Andrei Mureșanu.

De la ora 18:00 are loc premiera filmului maghiar „Banditul Whisky” (A viszkis) / Sala Fellini și Sala Chaplin, iar de la 20:00 spectatorii au ocazia să îi întâlnească pe creatorii filmului și Ambrus Attila, Banditul Whisky / Teatrul Andrei Mureșanu.

De la 20:30 și până la ora 3:00 în noapte, în Sala Fellini se va desfășura Noaptea filmelor de artă, iar în Sala Chaplin – Noaptea filmelor de aventură.

Cinematograful are două săli, cu un total 156 de locuri (80 de locuri, respectiv 76). În ambele săli pot fi vizionate filme 2D și 3D.

„Cinematograful Arta a fost  deschis în 27 ianuarie. În 2017 au fost rulat peste 200 de filme, de 2150 de ori, la care au participat peste 37.500 de spectatori. Cred că este o cifră care vorbește de la sine. Cel mai vizionat film a fost filmul maghiar Kincsem, care a fost vizionat de peste 3.300 de spectatori”, a precizat primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád într-un bilanț prezentat la finele lui 2017.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.