CULTURA 10 februarie 2022

Cultura din Sfântu Gheorghe, finanțată cu 450.000 de lei pentru proiecte nerambursabile

de Covasna Media | 587 vizualizări

Pentru proiectele culturale, organizate în 2022 de persoane fizice și juridice fără scop patrimonial, respectiv asociații sau fundații, Primăria Sfântu Gheorghe pune la dispoziție și anul acesta un buget de 450.000 de lei, finanțare nerambursabilă. 

Data limită pentru depunerea propunerilor de proiect este 7 martie 2022, ora 16.00. 

Pot fi finanțate proiecte culturale din domeniile: artelor spectacolului (teatru, dans, muzică, operă, etc.), artelor vizuale, literaturii, filmului, patrimoniului material și imaterial, teoriei și criticii de artă, noilor media, arhitectură, design, formare profesională în domeniul culturii, educație culturală, intervenție culturală, cercetare și politici culturale etc, precum și proiecte interdisciplinare.

Proiectele culturale depuse spre a fi selectate vor contribui la îndeplinirea următoarelor obiective generale: încurajarea creației artistice; sprijinirea dezvoltării sectorului cultural; promovarea dialogului intercultural și punerea în valoare a diversității etnoculturale; încurajarea inițiativelor experimentale, inovatoare, originale; păstrarea și punerea în valoare a patrimoniului și a valorilor culturale tradiționale; dezvoltarea publicului și creșterea accesului la actul de cultură, sprijinirea educației culturale pe întreg parcursul vieții; dezvoltarea cercetării în domeniul cultural și în domeniile de intersecție dintre cultură și alte domenii, elaborarea de studii, rapoarte și strategii în domeniul cultural”, se arată în Regulamentul programului. 

Adresa la care trebuie depuse propunerile de proiect este: Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, strada 1 Decembrie 1918 nr. 2.

Selecția și evaluarea proiectelor în vederea obținerii finanțării nerambursabile se va face de către comisia de evaluare, în perioada 08 – 24 martie a.c..

Alte detalii și documentaţia selecţiei ofertelor culturale pe anul 2022 pot fi obținute la biroul nr. 28 al Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe, în zilele de luni–vineri, între orele 8–14, precum și pe site-ul www.sfantugheorgheinfo.ro.  

Sursa foto: www.sfantugheorgheinfo.ro.   

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.