CULTURA 6 decembrie 2017

Covăsnenii colectează din nou cărți pentru Republica Moldova

de Iulia Drăghici - Taraș | 1201 vizualizări

De 1 Decembrie, orașul Covasna a dăruit peste 1320 de cărți orașului înfrățit Călărași din Republica Moldova

Primăria orașului Covasna a lansat o nouă ediție a campaniei de colectare de cărți românești, destinate elevilor și tinerilor din orașul Călărași al Republicii Moldova. Strângerea cărților se va încheia pe 1 martie 2018.

„Având în vedere că în 27 martie sărbătorim Unirea Basarabiei cu România, facem un apel lansare de strângere de carte românească pentru preşcolari şi elevi pentru a putea fi donate oraşului frate. (...) De asemenea, cei care doresc să lase un mesaj pentru elevii şi tinerii din Călăraşi, sunt rugaţi să anexeze la tabel mesajul lor. Vă rugăm, ca în limita posibilităţilor, cărţile donate să fie noi”, arată mesajul reprezentanților Primăriei Orașului Covasna.

Cărțile se depun la secretariatul primăriei. „Să ajutăm, cu sprijinul tuturor instituțiilor din oraș, al firmelor și persoanelor fizice, al elevilor și cadrelor didactice, la creșterea procentului de carte românească în bibliotecile din Republica Moldova”, spun reprezentanții autorităților locale.

De Ziua Naţională a României cărţile donate de către covăsneni la începutul anului 2016, au trecut Prutul ajungând la Călăraşi, Republica Moldova, mai informează aceeași sursă. Este vorba, mai exact, de 1324 de cărți, care au fost distribuite cu ajutorul Primăriei din Călărași, bibliotecilor din orașul înfrățit Covasnei.

Lista donatorilor din prima campanie este publicată pe site-ul primăriei Covasna. „Mulțumim angajaților Primăriei Covasna, elevilor școlii Gimnaziale „Avram Iancu”, Liceului „Kőrösi Csoma Sándor”, Hotelului TTS, Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș, tuturor persoanelor care au răspuns solicitării primarului Thiesz János  și secretarului orașului, Vasilica Enea.

Mulțumim celor mai harnici dintre donatori și anume doamnelor Gabriela Holban și Tiba Genoveva și domnului Ionel Băețelu care au donat, fiecare, peste 50 de volume”, mai arată informarea transmisă de reprezentanții Primăriei Orașului Covasna.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.