CULTURA 5 decembrie 2018

Covăsneanul Emil Pantelimon, pe scena TEDx București

de Iulia Drăghici - Taraș | 1041 vizualizări

Managerul Corului Madrigal le-a vorbit participanților despre importanța educației și a muzicii

A 10-a ediție TEDx București, eveniment derulat între 30 noiembrie – 1 decembrie a.c. la Auditorium Pallady din capitală, l-a avut printre invitați și pe covăsneanul Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră Madrigal și coordonator al programului Cantus Mundi. Tema discursului său s-a axat pe importanța educației, pe modele de succes în ceea ce privește educația muzicală și pe rolul muzicii în viețile oamenilor.

Muzica a fost mereu parte din viața mea, de la cântatul în biserică la evenimentele organizate în adolescență la Sfântu Gheorghe și până la Festivalul Enescu, Opera Comică pentru Copii și Corul Madrigal. Am înțeles foarte repede forța fantastică pe care muzica o poate avea.

Ceea ce vreau să vă demonstrez astăzi este că un cântec poate schimba o societate și că mobilul schimbării sunt copiii noștri. (...)

Am să vă spun că pentru noi, Cantus Mundi este soluția pentru România. La cel mai înalt și extins nivel posibil. Cei 250.000 de copii la care vom ajunge în câțiva ani, sunt populația Românei de peste 20 de ani.

Dar cel mai important este ca fiecare dintre dumneavoastră să reveniți în mediile voastre, și să îi faceți pe oamenii din jur să înțeleagă că sunt importanți, că au un rost, poate nedescoperit încă. Haideți să îi facem să fie conștienți de cât de importanți sunt pentru lumea din jur (...) . Încrederea de sine este motorul învingerii oricăror teme, iar prin curaj, iată – Cantus Mundi - putem muta munții din loc”, a spus cel care a deschis anul acesta seria conferinței TEDx București, Emil Pantelimon.

Pe scena celei de-a 10-a ediții TEDx București au mai urcat directorul Bienalei din București, Eugen Rădescu, jurnalistul și omul de afaceri John M. Florescu, expert în politica Națiunilor Unite, Laura Raetchi, coordonatorul Parcului Național Văcărești, Florin Stoican, cel mai tânăr astronaut în formare, Alyssa Carson și mulți alții. Tema ediției din acest a fost Depășirea Granițelor/Limitelor (Crossing Boundaries).

TED este platforma și mișcarea globală axată pe schimbări aduse de puterea ideilor. Urmând conceptul Ideilor care Merită să fie Împărtăşite (Ideas Worth Spreading), TED a creat platforma locală numită TEDx, care permite unor parteneri locali să organizeze evenimente sub licenţă TED. De la apariția lor, în 2009, numărul evenimentelor TEDx a crescut considerabil ajungând la aproximativ 5000 în peste 1200 de orașe din 133 de țări. TEDx sunt evenimente locale şi planificate de către comunităţi, cu scopul de a încuraja inovarea prin oferirea unor îndrumări şi mărturii vizionare.

Foto: Facebook/TEDx Bucharest.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.