CULTURA 11 decembrie 2013

Corul Madrigal va concerta la Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 813 vizualizări

concert madrigal

Povestea din Ajun aduce evenimentul coral al anului 2013 în Sfântu Gheorghe. Acesta va fi marcat joi, 12 decembrie, de prezența celui mai renumit și premiat cor românesc al ultimilor 50 de ani. Dirijat de covăsneanca Anna Ungureanu, Corul Madrigal va colinda comunitatea din Sfântu Gheorghe începând cu ora 19, la Catedrala Ortodoxă. Concertul se încadrează într-un program național intitulat Cantus Mundi, prin care, alături de celebra formație corală va concerta corul de copii Campanella, coordonat de dirijorul Lofi Gellert. Concertul este organizat cu sprijinul Primăriei Sfântu Gheorghe și Centrul de Cultură al județului Covasna.

În cei peste 49 de ani de existență, Corul național de Cameră Madrigal a prezentat peste 4.100 de concerte pe scene din Europa, SUA, Japonia, Turcia și Coreea, bucurându-se de o înaltă și entuziastă apreciere atât din partea criticilor cât și a publicului.

Zeci de LP-uri şi CD-uri înregistrate de casele de discuri Electrecord, Intercont și Decca. CD-ul „Mysterium” a avut-o ca solistă pe Angela Gheorghiu, împreună cu London Philarmonic Orchestra și a fost dirijat de Ion Marin.

Numeroasele recompense, premii și medalii au culminat cu proclamarea Corului Național de Cameră Madrigal pe lista „Bun al Patrimoniului Universal” în 1992, urmată de decorarea cu „Marele Ordin în Grad de Comandor”.

„Prezența la Sfântu Gheorghe a Corului Madrigal ne onorează cu atât mai mult cu cât la pupitrul dirijoral va sta o covăsneancă. Este o dovadă suplimentară că orașul nostru este o pepinieră de talente. Bucuria noastră la primirea acestui cor este cu atât mai mare cu cât aceștia au anunțat deja sprijinirea campaniei Jucării pentru copii din cadrul Poveștii din Ajun”, a declarat Emil Pantelimon, directorul Povestea din Ajun.

Intrarea la eveniment este liberă sau pe bază de jucărie donată pentru copii, iar la eveniment vor fi strânse donații, în măsura posibilităților, pentru o tânără de la Liceul de Artă Plugor Sándor din Sfântu Gheorghe, Elizabeth Cotioraș în vârstă de 15 ani, care urmează un tratament de chimioterapie.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.