CULTURA 13 februarie 2020

Concertul Orchestrei Simfonice din Brașov

de Covasna Media | 2674 vizualizări

Al patrulea concert din stagiunea de concerte al anului 2019/2020 va avea loc pe data de 21 februarie ora 19:00 la Teatrul „Tamási Áron”, însă cu această ocazie publicul va fi încântat de programul Orchestrei Simfonice din Brașov.

Vom avea parte de un spectacol inedit, deoarece anul acesta celebrăm 250 ani de la nașterea lui Beethoven, iar orchestra și-a întocmit în cinstea acestuia un repertoriu alcătuit din operele compozitorului. Vom putea asculta un program alcătuit din următoarele piese: Uvertura „Coriolan”, Romanța în Fa major pentru vioară și orchestră, 12 contradansuri simfonice (selecțiuni), Simfonia a VII-a „Apoteoza dansului”.

Beethoven este considera ca fiind o personalitate a clasicismului din Viena, însă în muzica sa se găsesc și elementele de stil ale romantismului. Este menționat ca cel mai mare compozitor din toate timpurile, deoarece a fost dotat cu abilități muzicale care au făcut posibil să continue să compună chiar și după pierderea auzului. În ciuda faptului că a avut o viață relativ scurtă, a scris multe piese muzicale foarte apreciate și în zilele noastre. Se consideră că Beethoven a reușit să scrie o muzică care poate fi înțeleasă de un public cât mai larg posibil.

Tot pe data de 21 februarie înainte de prânz de la orele 10:00 și 12:00 va avea loc următorul spectacol al concertelor lecții. Cu această ocazie se poate audia opera muzicală a lui Sergei Prokofiev „Petrică și lupul” în prezentarea Orchestrei de Cameră din Ciuc.

Pentru stagiunea de Concerte Simfonice se pot cumpăra abonamente, prețul întreg fiind de 130 de lei, iar cu reducere 70 de lei. La concertele seriei de evenimente se pot achiziționa şi bilete separate, prețul întreg fiind de 30 de lei, iar cu reducere 15 lei. Pentru stagiunea de Concerte Lecții se poate cumpăra bilet la prețul de 6 lei. 

Biroul de Organizare Evenimente Culturale este deschis de luni până joi, între orele 9 și 16, vineri între orele 9 și 13 (Piața Libertății nr. 1, Sfântu Gheorghe, nr. tel. 0267-312104)

Organizatori: Casa de Cultură „Kónya Ádám”, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.