CULTURA 6 septembrie 2018

Concerte pop-rock live cu intrare gratuită, la Întorsura Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 1116 vizualizări

Trupa Youvenis se reunește pe scena ediției a 10-a a festivalului „Împreună, formații pentru viitor”

Unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică pop-rock live pentru tineri din România, „Împreună, formaţii pentru viitor”, se desfășoară în perioada 4 – 6 septembrie la Întorsura Buzăului. Formații din județ, dar și din țară, cântă zilele acestea live pe scena amplasată în curtea Clubului Copiilor din oraș, în cadrul celei de-a 10-a ediții e evenimentului.  

Printre noutățile evenimentului, potrivit organizatorilor, se numără concertul susținut de celebra formație Youvenis, constituită din artiști covăsneni ajunși pe cele mai importante scene din România (printre care Damian Rusu, Cristi Dragomir, Vlad Tohănean, Fabian Roman), care se reunește cu ocazia acestui eveniment. Îndrăgiții muzicieni vor concerta în seara de joi, 6 septembrie.

Pe lângă aceștia, la festival sunt prezente trupe de tineri artiști de la Palatele și Cluburile Copiilor din Sfântu Gheorghe, Bârlad, Brașov, București, Brașov, Moreni și Arad.

„Cel mai mare beneficiu pe care îl aduce acest festival este că tineri artişti din toată ţara se întâlnesc aici, socializează, se împrietenesc, iar aceste lucruri contează foarte mult în timp. Chiar dacă acum nu se văd neapărat efectele, peste ani ele vor exista, cu siguranţă. Sunt formaţii compuse din membri care s-au întâlnit aici cu opt ani în urmă: unul e din Satu Mare, altul din Vatra Dornei şi aşa mai departe. La alte festivaluri cânți două piese și pleci acasă. Aici, tinerii au ocazia să stea cinci zile împreună şi au timp să se cunoască”, ne spunea, cu ocazia edițiilor precedente, principalul organizator al evenimentului, profesorul de muzică și artistul Dan Tohănean.

Festivalul „Împreună, formaţii pentru viitor”, organizat de Clubul Copiilor Întorsura Buzăului, în parteneriat cu Palatul Copiilor din Sfântu Gheorghe şi Palatul Național al Copiilor din Bucureşti, câştigă anual tot mai mult renume la nivel local, dar şi naţional, atât datorită participanţilor de top, cât şi a faptului că aceştia dovedesc de fiecare dată valoarea pe care o are muzica interpretată live.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.