CULTURA 3 decembrie 2019

Concert jazz de Moș Nicolae la Sita Buzăului

de Daniela Luca | 1152 vizualizări

Soliştii unei trupe din Reșița sunt invitații speciali ai serii 

Elevii Școlii Populare de Arte și Meserii, secția Sita Buzăului, vor oferi publicului un spectacol de sfârșit de an în care muzica și dansul popular se vor contopi cu jazz-ul. Totodată, trupa Art’s Cool Band din Reșița îi va răsfăța pe iubitorii acestui gen muzical. Primul concert de iarnă și spectacol de Moș Nicolae va avea loc la căminul cultural din Sita Buzăului, vineri, 6 decembrie, începând de la ora 18:00. 

Organizatorii spun că și-ar dori ca acest eveniment să devină o tradiție. 

„De doi ani avem cursul de dans popular acolo și de anul acesta am început și saxofon și pictură la Întorsura Buzăului. Cu speranța de a fi cât mai prezenți în comunitatea din Zona Buzoaielor și ținând cont de oferta prietenilor noștri de la Școala Populară de Arte și Meserii din Reșița, care s-au oferit să vină să cânte, ne-am gândit să organizăm un spectacol. Intenția noastră este ca în fiecare an, în decembrie, să organizăm un concert de sfârșit de an. În primul rând vrem să prezentăm publicului larg elevii noștri care sunt din Zona Buzaielor și în fiecare an am dori să fie și o altă formație de la o Școală Populară de Arte și Meserii. Eu invit pe toată lumea să vină și să ne bucurăm împreună de acești copii”, ne-a spus directorul Școlii Populare de Arte și Meserii, Gáj Nándor. 

Invitații speciali, trupa Art’s Cool Band are în repertoriu piese din jazz-ul anilor 1930-1940, dar și și aranjamente ale unor piese din repertoriul internațional. 

„Art’s Cool Band fost înființat în anul 2017 cu ocazia aniversării a 70 de ani de activitate a Şcolii Populare de Arte „Ion Românu”. Din band fac parte profesori și cursanți ai școlii, precum şi colaboratori din afara instituției, iubitori de muzică, mai ales de muzică de jazz”, mai transmit organizatorii. 

Așadar, toți iubitorii de muzică jazz sunt invitați la spectacolul de Moș Nicolae, organizat la Căminul cultural din Sita Buzăului, vineri, 6 decembrie, începând de la ora 18:00. 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.