CULTURA 12 decembrie 2019

Concert de Crăciun

de Covasna Media | 1497 vizualizări

Pe data de 14 decembrie, ora 19:00 Biserica Romano Catolică Krisztus Király va găzdui ediția de Crăciun al stagiunii de concerte simfonice 2019/2020, pentru care muzicienii din Sfântu Gheorghe și invitații lor, respectiv corurile de cameră Vox Humana, Pro Musica și Laudate” se pregătesc cu un spectacol popular și în același timp special.

Seria de evenimente de muzică simfonică cunoscută sub denumirea de Stagiunea de Concerte Simfonice este populară de ani de zile la Sfântu Gheorghe, evenimentele organizate lunar sunt an după an cu toate biletele vândute. Pe data de 14 decembrie muzicienii din Sfântu Gheorghe și invitații lor, respectiv corurile de cameră Vox Humana”, Pro Musica” și Laudate” vor prezenta în comun un spectacol într-adevăr special, intim în orașul nostru, deoarece pentru concertul simfonic de sărbătoare vor înveseli publicul cu opera lui Johann Sebastian Bach. Oratoriul de Crăciun de Johann Sebastian Bach este cel mai renumit dintre oratoriile de crăciun. În afară de acesta, iese în evidență printre toate celelalte și prin faptul, că nu este vorba de un „simplu” oratoriu, ci un ciclu de cantate, scrisă în primul rând pentru zilele de sărbătoare de Crăciun și Bobotează. Anul acesta pe lângă corala binecunoscută de deschidere va răsuna partea a IV-a,a V-a și a VI-a, prezentate de soliștii locali și invitații lor: Sebestyén-Lázár Enikő - soprano, Lővenberger Orsolya - alto (Brașov), Nicolae Simonov - tenor (București), precum Lőfi Gellért - bas. Dirijează: dr. Steffen Marcus Schlandt.

Pe data de 13 decembrie, înainte de prânz de la orele 10:00 și 12:00, cel de al treilea act al concertelor lecții va călăuzi copii în lumea dansului. În cadrul evenimentului publicul va avea ocazia de a viziona în prezentarea comună a orchestrelor de cameră Georgius” și Ciuc” jocul de povești intitulat Îmi permiteți să vă invit la un dans? Dinastia Strauss”.

Pentru sezonul de concerte simfonice se pot cumpăra abonamente, prețul unui abonament întreg este de 130 lei, iar cu reducere 70 lei. Pentru concertele seriei de evenimente se poate achiziționa și bilete, prețul întreg fiind de 30 lei, iar cu reducere 15 lei, iar biletul de intrare pentru stagiunea de Concerte-lecții”a va costa 6 lei.

Biletele și abonamentele se pot procura de la Biroul de Organizare Evenimente Culturale cu sediul în Piața Libertății, nr. 1., luni-joi, între orele 9:00-16:00, vineri între orele 9:00 și 13:00.

Organizatori: Casa de Cultură Kónya Ádám, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.