CULTURA 11 octombrie 2022

Concert cameral Aved Duo

de Covasna Media | 486 vizualizări

Marți, 11 octombrie 2022, de la ora 18.00, în Sala de Concerte a Centrului de Cultură Arcuș (Casa Bastion, Sf. Gheorghe, str. Oltului, nr. 6), va avea loc un concert cameral de excepție susţinut de Eva Aved, pian și Erika Kecskes-Aved, violă.

În program:

Johannes Brahms: 6 Lieder

Robert Schumann: Adagio und Allegro op. 70

Robert Schumann: Märchenbilder op. 113

Bilet intrare concert: 20 lei. Doritorii pot procura bilete din timp la sediul CCA din str. Oltului nr. 6, între orele 9 - 15, informații suplimentare la tel: 0267 373 651.

Ávéd Éva a absolvit Conservatorul din Iași (clasa profesorului Mircea Dan Răducanu) și a fost interpretă în Filarmonica din Botoșani. A avut numeroase concerte ca interpretă de pian alături de Filarmonicile din Târgu Mureș, Iași, Botoșani, Satu Mare, Oradea și a lucrat cu dirijori precum Gh. Costin, Radu Popa, V. Dumănescu, Ion Baciu, R. Houlihan, B. Schembri, N. Debelic etc. De-a lungul timpului a susținut și recitaluri de muzică de cameră împreună cu Ştefan Ruha, Máthé Győző (violă), Kozma Peter (violoncel), Helga Hencz și Kadar Istvan (vioară).

A cântat alături de mama sa, pianista Ávéd Silló Éva, dar și alături de fiicele sale, Csilla - violoncel și Erika - vioară. În afară de România, a concertat în Ungaria, Austria, Suedia, Italia, Republica Moldova. În 2012 a obținut doctoratul în interpretare muzicală, iar în prezent este profesor de pian la Liceul Vocațional de Artă din Târgu Mureș.

Violista Kecskés Ávéd Erika a început studiul muzicii la vioară, instrument la care și-a dat licența în cadrul Universității de Muzică „Gh. Dima”din Cluj Napoca. A terminat masteratul la violă la aceeași facultate, viola rămânând instrumentul său preferat.

În timpul liceului a câștigat premii la diferite concursuri, a cântat ca solistă cu Filarmonica de Stat din oraș. Atât ca violonistă, cât și ca violistă a iubit muzica de cameră, cântând în cadrul a numeroase formații, în special în trio alături de sora și de mama sa, în țară, dar și în Ungaria și Italia. De curând a susținut concerte ca membră a Orchestrei de Tineret a României, în cadrul Festivalului Internațional George Enescu.

În prezent, este membră a partidei de violă a Filarmonicii de Stat din Tg. Mureș și, datorită dublei specializări, activează și în calitate de profesoară de vioară la Liceul Vocațional de Artă din oraș.

(Centrul de Cultură Arcuș)

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.