CULTURA 20 martie 2023

Concert Cameral – MUSIC 4 ALL

de Covasna Media | 722 vizualizări

Institutul Cultural Român, Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Radio România Muzical și Centrul de Cultură Arcuș organizează un concert cameral extraordinar cu titlul MUSIC 4 ALL, susținut de unul dintre cele mai titrate și experimentate ansambluri camerale românești: Cvartetul GAUDEAMUS. Concertul va avea loc luni, 20 martie, începând de la ora 18, în sala de concerte a Centrului de Cultură Arcuș din Sf. Gheorghe (Casa Muzicii, str. Oltului, nr. 6).

Repertoriul va fi consacrat în întregime creației contemporane românești de profil, cuprinzând partituri contemporane semnate de unele dintre cele mai importante nume ale creației muzicale actuale: Ulpiu Vlad – „Genesis”, Roman Vlad – „Femeia privindu-se în oglindă”, George Draga –Cvartet de coarde nr. 2, Dan Dediu – Cvartet de coarde nr. 6 „Axis” și Adrian Iorgulescu – „Gemini”.

Bilet intrare concert: 20 lei. Doritorii pot procura bilete din timp la sediul CCA din str. Oltului, nr. 6, între orele 9–15, informații suplimentare la tel: 0267 373 651.

Conceptul proiectului MUSIC 4 ALL este născut din dorința de a promova creația artistică românească contemporană printr-un demers cultural valoros, modern și atractiv, ideea concentrării atenției pe muzica contemporană reprezentând un demers deosebit de benefic pentru diversificarea și îmbogățirea educației publicului, a dezvoltării și evoluției acestuia.

Denumirea turneului realizat de prestigiosul ansamblu brașovean susține pe deplin această perspectivă, sintagma propusă ca marcă a proiectului – MUSIC 4 ALL – dorind, printr-o evidentă analogie cu ideea grupului muzical alcătuit din 4 instrumentiști, să sublinieze faptul că muzica contemporană este un bun cultural accesibil și atractiv pentru orice categorie de public.

(Centrul de Cultură Arcuş)

 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.