CULTURA 8 martie 2022

Conacul Gaál, din Dalnic, va găzdui o expoziție de pictură a unui tânăr de 16 ani

de Diana Pantelimon | 1179 vizualizări

Conacul Gaál din Dalnic va găzdui sâmbătă, 12 martie, de la ora 11:00, vernisajul tânărului artist Andrei Pennazio, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă”, din Iași.

Evenimentul intitulat „Printre Semne“ este organizat prin Fundația „Pentru Comunitate“ și Mol România, avându-l ca invitat special pe dr. Ütő Gusztáv, lector universitar. Andrei Pennazio este unul dintre beneficiarii Programului MOL de promovare a talentelor, ediția 2018. 

Pictez de când mă știu!” 

Pentru tânărul artist pictura este o adevărată trăire, conform Fundației „Pentru Comunitate“.

„Andrei a demonstrat la toate concursurile și expozițiile că pictura nu este un capriciu pentru el, ci o adevărată trăire“, se arată pe site-ul pentrucomunitate.ro.

„Mă bucur că am putut să devin martor direct al evoluției unui tânăr creator în plină afirmare. Andrei Pennazio este un exemplu grăitor a ceea ce se întâmplă când rațiunea întâlnește vigoarea și pasiunea pentru pictură. O întâlnire fertilă atât din punct de vedere estetic, cât și la nivel cromatic, ceea ce puțini tineri reușesc într-un răstimp atât de scurt, a declarat criticul de artă Armand Steriadi, conform sursei citate anterior. 

Toți iubitorii de artă sunt așteptați cu drag la Conacul din Dalnic, locul unde și-a petrecut o parte a copilăriei cel mai de seamă reprezentant al stilului bidermeier din Ungaria, Miklós Barabás. 

„Născut în Italia, în 2005, tânărul artist și-a restabilit reședința în România împreună cu mama sa. Andrei a participat la peste 25 de expoziții (printre care aproape 20 de expoziții personale) în România, Italia, Moldova și China. 

Prima sa expoziție personală a avut-o la vârstă de 10 ani, în Italia, în satul său natal Lequio Berria, provincia Cuneo, după care au urmat numeroase alte expoziții personale și de grup atât în țară, cât și străinătate (China, Franța, Republica Moldova, Italia, Bulgaria, Spania). 

În februarie 2019, Andrei a avut două expoziții în Franța: în cadrul evenimentului intitulat „Pankultura”, din Lille, a reprezentat România la departamentul pictură, iar la Valenciennes picturile sale au fost expuse la Conservatorul Eugène Bozza“, se mai arată pe site-ul Fundației „Pentru Comunitate“.

Sursa foto: Fundația „Pentru Comunitate“

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.