CULTURA 5 octombrie 2020

Com'ON '20: A început implementarea inițiativelor

de Covasna Media | 1026 vizualizări

26 de acțiuni vor avea loc în Sfântu Gheorghe în octombrie-noiembrie

Etapa de implementare a procesului participativ de tineret Com’ON Sfântu Gheorghe a început, prima acțiune dedicată iubitorilor de muzică desfăşurându-se pe 3 octombrie. Calendarul complet de evenimente urmează să fie publicat în curând.

Tobe și percuție în inima orașului

Una dintre cele mai populare inițiative în cadrul votului public a fost o serie de evenimente cu caracter educativ-cultural în domeniul muzicii: un curs de tobe susținut în aer liber, la scena de piatră din centrul orașului Sfântu Gheorghe.

Evenimentul cu acces gratuit oferă posibilitatea ca publicul să încerce 10 tipuri de tobe și percuție, îndrumat de un profesor de tobe, alături de acorduri energice de chitară.

În cadrul inițiativei propuse de grupul learn2drum - Hop vor fi susținute în total cinci acțiuni de instruire în aer liber la sfârșit de săptămână, toate între orele 16:00 și 18:00 pe 3-4 și 17-18 octombrie, respectiv sâmbăta 24 octombrie.

Organizatorii îi așteaptă cu drag pe cei curioși să încerce cum e să cânte la un instrument și publicul larg!

Inițiere și participare activă în rândul tinerilor

Programul participativ de tineret Com’ON Sfântu Gheorghe Ediția a 2-a, lansată în iulie de către Asociația Culturală și de Tineret Prospero, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Sfântu Gheorghe, promovează metode creative de rezolvare a problemelor. Tinerii de 14-35 ani, care locuiesc, învață sau lucrează la Sfântu Gheorghe au avut ocazia să inițieze activități culturale, sociale și de altă natură, după care, în urma votului publicului desfășurat în perioada 27 august - 15 septembrie 2020, 26 de inițiative au câștigat o finanțare de 2.500 lei fiecare.

Lista completă a inițiativelor câștigătoare se poate accesa pe platforma www.comonsepsi.ro, iar în curând va fi publicat calendarul de evenimente cu programele propuse. Informațiile apar permanent pe paginile de socializare Com’ON (fb.com/comonsepsi, Instagram: @comonsepsi) și pe pagina web.

Com’On Sfântu Gheorghe se realizează cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Sfântu Gheorghe, fiind organizat de Asociația Culturală și de Tineret Prospero în parteneriat cu Grupul PONT.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.