CULTURA 17 iunie 2021

Colegiul Național „Mihai Viteazul” derulează un proiect de promovare a clădirii colegiului ca valoare de patrimoniu

de Covasna Media | 1778 vizualizări

În perioada aprilie – iunie 2021, un grup de  elevi de la Colegiul Național „Mihai Viteazul”, coordonați de doamnele profesoare Băilă Maria și Balog Constanța, s-a implicat în proiectul național derulat de Facultatea de Istorie din București și Societatea de Științe Istorice din România intitulat „Patrimoniul cultural, istoric și național - Zestrea comunității locale”. 

Prin intermediul acestui proiect echipa noastră urmărește punerea în valoare și  promovarea  clădirii colegiului, care este o clădire de patrimoniu și reprezintă, în același timp, unul din simbolurile  arhitecturale și educativ- culturale ale comunității noastre. 

Valoarea de patrimoniu a clădirii este dată de vechimea de peste o sută de ani a acesteia, precum și apartenenței la stilul arhitectural Secession, cunoscut în regiune ca Secesionismul vienez. Nu în ultimul rând, valoarea acesteia se datorează și faptului că proiectarea clădirii a aparținut unuia dintre cei mai renumiți arhitecți ai epocii, Herczegh Zsigmond, cel care a proiectat mai multe clădiri în orașul nostru. 

În cadrul acestui proiect elevele Iordache Daria, Bota Lorena, Gîngu Ștefania și Todor Simion Ana Carolina împreună cu coordonatorii lor au derulat o serie de activități prin care s-au documentat și au promovat Colegiul Național „Mihai Viteazul”. Astfel, au creat site-ul proiectului și pagina de Facebook a acestuia, au participat la întâlniri cu reprezentanți ai administrației locale, au realizat interviuri cu persoane abilitate a vorbi despre valoarea de patrimoniu a clădirii colegiului și au adresat domnului primar o scrisoare de intenție prin care se solicită sprijin în vederea derulării acestui proiect.

Coordonatori de proiect,

 Prof. Balog Constanța, Prof. Băilă Maria

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.