CULTURA 9 decembrie 2020

„Changing View” – o nouă provocare pentru tinerii creativi

de Daniela Luca | 1331 vizualizări

Ultima șansă de înscriere la concursul de fotografii și filmulețe 

Reprezentanții asociației Turul Madar spun că cei care nu au reușit să se înscrie la concursul de fotografii și filmulețe „Changing View” mai au o șansă. Tinerii din județ, pasionați de acest domeniu, trebuie să fie foarte creativi și să trimită fotografii sau filmulețe pe anumite subiecte, date de organizatori, iar câștigătorii de la fiecare categorie vor fi premiați. 

Concursul care a început în luna iulie a fost compus din trei serii, iar temele pentru fiecare au fost variate. Subiectul ultimului concurs de fotografii este „Cooperarea”. În cazul celor pasionați de video, tema este „Libertatea”. 

„Am avut o serie de concursuri cu fotografii și filmulețe care erau menite să scoată cumva tinerii din zona asta nefavorabilă creată de covid, să se miște puțin, să creeze și să își încerce calitățile de fotograf. Ei puteau să ne trimită și poze făcute cu telefonul. Acest concurs care a durat o perioadă mai lungă, a ajuns la ultimele două teme, iar după ce se va încheia, vom avea câștigătorii finali. Asta ar fi ultima șansă în care tinerii mai pot să trimită filmulețe și poze create de ei. Câștigătorii o să primească 500, 300 sau 200 de lei, în funcție de loc, vouchere de cumpărături și așa mai departe. Regulile de participare sunt foarte simple. Concursul este organizat de voluntari tineri, iar eu sunt coordonatorul lor și îi ajut, dar ei sunt cei care s-au implicat cel mai mult și cei care au venit cu ideea. Tema la concursul de fotografie este „Cooperare” și aici se pot gândi la orice – cooperare între tineri, între administrații, între animale. La categoria de filmulețe tema este „Libertatea”. Cei care vor câștiga la aceste categorii, vor obține un loc la un workshop, un voucher de cumpărături pentru printat fotografii și alte premii”, ne-a spus coordonatorul voluntarilor care au organizat concursul, Raymond Gheorghiță. 

Fotografiile sau filmulețele pot fi trimise pentru jurizare până pe 15 decembrie, pe adresa de e-mail changingview2020@gmail.com, iar participanții pot avea între 15 și 30 de ani. 

Organizatorii transmit că fotografiile trebuie să fie de cel puțin 5 megapixeli și să prezinte minime urme de editare. Lucrările trimise trebuie să specifice categoria la care sunt trimise, denumirea pozei, numele și datele de contact ale expeditorului. 

Totodată, la categoria de film fiecare concurent poate trimite cel mult două scurtmetraje prin www.wetransfer.com. Participanții trebuie să menționeze denumirea creației, numele concurentului, anul nașterii, locul de reședință și datele de contact. 

Mai multe informații despre concurs se găsesc pe pagina turuliroda.ro. 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.